A doua înfrângere consecutivă pentru U-BT, în Top 6

A doua înfrângere consecutivă pentru U-BT, în Top 6
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii au pierdut în deplasare, împotriva echipei BC SCM Timișoara, scor 83-79.

Timișorenii au început mai bine partida din Sala Sporturilor ”Olimpia” și la jumătatea sfertului conduceau cu 11-4. Gazdele au profitat de mingile pierdute de “studenți” și au controlat partida. “U” nu a reușit să se apropie pe tabelă și scorul după primele 10 minute era 22-12.

În sfetul secund, tot timișorenii au avut inițiativa și au controlat jocul, protiând de ineficiența  ofensivă a fostei campioane. Lapornik a fost cel mai activ jucător al clujenilor, dar formația lui Mihai Silvășan a fost ținuntă la distanță pe tabela de marcaj. Scorul înaintea pauzei era 45-32.

Baschetbaliștii de la U-BT au ieșit mai montați de la vestiare și au reușit un parțial de 13-4, care i-a apropiat la doar patru puncte de gazde. Clujenii au reușit revenirea datorită eforturilor lui Watson și Lapornik, care au fost susținuti de Drungilas. Pivotul lituanian a umplu golul lăsat de Barro, care a avut un meci slab și a reușit doar un punct pe toată durata jocului. Scorul înaintea ultimului sfert era 60-57.

În ultima parte, BC Timișoara a forțat din nou, dar cele două echipe au mers cap la cap. Pe durata sfertului, nu a existat o diferență mai mare de două posesii. Cu un minut rămas din timpul de joc, clujenii chiar au reușit să egaleze, dar timișorenii au gestionat mai bine finalul și s-au impus cu 83-79.

De la U-BT s-au remarcat Lapornik (20 de puncte, 2 recuperări), Watson (19 puncte, 3 assisturi) și Sakic (13 puncte, 6 recuperări). Cei mai buni marcatori de la BC SCM Timișoara au fost Diaz (20 de puncte, 10 recuperări), Jeremic (16 puncte, 6 recuperări) și Popa Calotă (15 puncte, 6 assisturi).

Clsamentul Ligii naționale arată astfel: 1. CSU Sibiu 51 puncte, 2. U-BT Cluj 50 de puncte, 3. CSM Steaua 49 de puncte. Următorul meci pentru “studenți” va fi împotriva echipei BCMU FC Argeș Pitești sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 19, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Comenteaza