A plecat urmaşul lui Pereira: “Era prea scump pentru noi!”

A plecat urmaşul lui Pereira: “Era prea scump pentru noi!”
„Feroviarii” s-au reunit ieri în Spania şi încep pregătirea centralizată. Conducerea a renunţat, surprinzător, la Matias Aguirregaray din cauza preţului cerut de impresari pentru prelungirea contractului.

Clujenii s-au cazat în staţiunea Marbella şi vor rămâne în Spania până pe 10 februarie, iar apoi vor pleca direct la Milano pentru meciul cu Inter, din 14 februarie. Portarul Mihai Mincă a fost lăsat acasă, fiind anunţat să îşi caute altă echipă, iar CFR a renunţat şi la uruguayanul Matias Aguirregaray din motive financiare.

CFR a plecat ieri în cantonament în Spania, la Marbella, unde va sta până înaintea partidei cu Inter Milano, din 16-imile Europa League. Spre deosebire de anii trecuţi, "ceferiştii" s-au reunit direct în cantonament, sărind peste antrenamentele obişnuite de început de an, pregătire de câteva zile pe care o făceau în oraş. Din Cluj au plecat 12 fotbalişti, toţi români, restul ajungând direct la Marbella.

Stăncioiu, Man (junior), Maftei, Rada, Panin, Sepsi, Hora, Mureşan, Deac, S. Buş, Liviu Ganea şi Păun (junior) au făcut ieri deplasarea. A rămas acasă Mihai Mincă, el fiind anunţat de conducere să-şi caute o altă echipă, dar surpriza reunirii este absenţa uruguayanului Matias Aguirregaray, fotbalist împrumutat de CFR Cluj, de la Palermo. Internaţionalul uruguayan se va întoarce în Italia, iar Palermo îi va căuta o altă echipă. Motivul despărţirii ţine de comisioanele solicitate de impresarii fotbalistului, după cum a explicat preşedintele Iuliu Mureşan. "El era împrumutat şi nu am reuşit să ne înţelegem cu impresarii, care cereau o sumă enormă pentru el. Este un jucător bun, dar la noi nu şi-a câştigat locul de titular. Îmi pare rău, el putea să ne ajute în continuare, dar nu am fost de acord să achităm acea sumă", a spus oficialul din Gruia.

În tricoul lui CFR Cluj, Aguirregaray a jucat şase partide în campionat şi a înscris un gol, dar meciul de referinţă rămâne cel din Cupa României, cu ACS Berceni. Intrat la pauză în teren, la scorul de 0-0, fotbalistul a marcat o dublă şi şi-a calificat echipa mai departe după un joc al CFR-ului mult sub aşteptări. În momentul în care a fost transferat în Gruia, Aguirregary era comparat cu Alvaro Pereira. "Are calităţi excepţionale şi poate urma traseul altor jucători care au venit aici, au câştigat trofee şi au ajuns la echipe mari. Este un jucător foarte bun în care avem mare încredere", l-a elogiat preşedintele Iuliu Mureşan.
La Palermo, Aguirregaray a stat mai mult pe bancă, fiind o soluţie de rezervă, dar a acceptat să vină în România tocmai la îndemnul colegului din naţională, cu care este şi comparat, Alvaro Pereira. Fotbalistul face parte şi din lista trimisă de CFR la UEFA, cu lotul pregătit pentru Liga Campionilor şi este o soluţie de luat în seamă pentru banda dreaptă. Aguirregaray (23 de ani) a mai jucat în carieră la Penarol Motevideo, Terrassa, Montevideo Wonderers şi Palermo înainte de a veni la CFR Cluj.

Propus la Steaua

În căutarea unui fundaş dreapta de mai mult timp, Steaua Bucureşti l-ar putea oferta chiar pe Aguirregaray. Fostul internaţional român şi fotbalist al Stelei, Gabi Balint, l-a şi propus deja formaţiei bucureştene. „Este un fotbalist de clasă pentru campionatul nostru, e un jucător polivalent, e foarte bun, mie îmi place foarte mult. Steaua ar trebui să-l ia", a spus Balint la Digi Sport.

 

Etichete
Comenteaza