A sosit atacantul dorit de Sabău. "U" Cluj a transferat un fotbalist olandez

A sosit atacantul dorit de Sabău. "U" Cluj a transferat un fotbalist olandez
| Foto: FC Universitatea Cluj

Clubul clujean a obținut semnătura unui atacant crescut de Feyenoord și trecut prin Anglia, Polonia, Turcia și Bulgaria.

"FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu atacantul olandez Elvis Manu. Jucătorul în vârstă de 30 de ani vine la ”U” de la Botev Plovdiv (Bulgaria), pentru care a și evoluat în două partide în acest sezon.

Noul nostru atacant are în CV cluburi precum Feyenoord Rotterdam, FC Groningen, Excelsior Rotterdam, Wisla Cracovia, Huddersfield, Brighton, Genclerbirligi Ankara, Akhisarspor și Ludorogets.

Crescut la juniorii lui Feyenoord Rotterdam, vârful olandez are 71 de meciuri în Eredivisie (15 goluri, 8 pase decisive), 52 în prima ligă din Turcia (11 goluri, 5 pase decisive), 50 în prima ligă din Bulgaria (15 goluri, 11 pase decisive), dar și 15 partide în Championship.

Elvis Manu a cucerit titlul de campion în Bulgaria în sezonul 2020/2021 alături de Ludogorets. În palmaresul jucătorului se mai regăsesc Supercupa Bulgariei alături de Ludogorets (sezonul 2021/2022) și Supercupa Turciei alături de Akhisarspor (sezonul 2018/2019).

Între 2013 și 2022, noul nostru atacantul a participat în cinci sezoane de Europa League, în tricoul lui Feyenoord Rotterdam, Akhisarspor și Ludogorets (în total 21 de partide, 8 goluri și o pasă decisivă).

Elvis Manu a evoluat la toate naționalele de juniori ale Țărilor de Jos, de la U16 la U21, pentru care a strâns 16 partide și a marcat două goluri", anunță clubul clujean.

Comenteaza