Abramovici vine la Cluj

Abramovici vine la Cluj
Grupã infernalã pentru CFR Cluj la prima participare în Champions League. Trupa lui Arpad Paszkany sau “Abramovici de România”, aşa cum l-a numit site-ul UEFA în trecut, va juca împotriva formaţiei magnatului rus, finalista din sezonul trecut a competiţiei, Chelsea, dar şi împotriva celor de la AS Roma sau Girodins Bordeaux, într-o grupã în care CFR e singura campioanã.

“Nici Chelsea nu o bate pe CFR la Cluj. O sã facã mai mult de douã puncte”, a exclamat Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, la câteva minute dupã stabilirea grupelor. Sefii CFR-ului au fost mai prudenti.

“Putea fi si mai bine. Nu avem ce pierde. Vom întâlni echipe foarte bune, cu experientã mare. Chelsea este o echipã de la care ai numai de învãtat. Ne onoreazã vizita lor în Cluj. Grupa Stelei este una mai accesibilã. Din punct de vedere al spectacolului, e mai bunã grupa noastrã”, a spus finantatorul ardelenilor, Arpad Paszkany.

 

Cu sigurantã, fanii “feroviarilor” asteaptã cel mai mult duelul cu britanicii. Londonezii reprezintã una dintre cele mai bune echipe din Europa în ultimii ani. Dupã “epoca” Jose Mourinho, formatia lui Roman Abramovici a izbutit sã joace în finala Champions League, pe care a pierdut-o, la penalty-uri, în fata rivalei Manchester United.

Formatia care va fi pregãtitã începând cu acest sezon de Luis Felipe Scolari se poate consola însã cu titlurile de cel mai bun portar, fundas si mijlocas din sezonul trecut al Champions League, primite de Petr Cech, John Terry si, respectiv, Frank Lampard. Pleiada de vedete a lui Chelsea îi mai cuprinde si pe Andrei Sevcenko, Didier Drogba, Mickael Essien sau Michael Ballack. Gruparea englezã are în palmares trei titluri, patru cupe ale Angliei. Pe plan european, londonezii au câstigat Cupa UEFA în anii 1971 si 1998 si Supercupa Europei în 1998.

 

AS Roma a câstigat de trei ori campionatul din “Cizmã”, ultima oarã în 2001, iar în Cupa Italiei s-a impus de nouã ori. Romanii au câstigat Cupa UEFA în 1991, iar în 1984 au fost finalisti în Cupa Campionilor. Roma are în componentã mai multi jucãtori care au reusit sã câstige Campionatul Mondial în urmã cu doi ani - Cristian Panucci, Francesco Totti, Daniele de Rossi si Simone Perotta.

 

Formatia în detrimentul cãreia CFR sperã sã se califice în primãvara europeanã a Cupei UEFA este FC Girodins de Bordeaux. Francezii au câstigat de sase ori campionatul din Hexagon în istorie, reusind trei succese în Cupa Frantei si douã în Cupa Ligii. Pe plan european, formatia pregãtitã de fostul campion mondial Laurent Blanc nu are performante notabile.

 

Si Steaua are parte de o grupã de foc. “Ros-albastrii” au fost repartizati în Grupa F, unde vor întâlni pe Bayern München (campioana Germaniei), Olympique Lyon (campioana Frantei) si Fiorentina lui Adrian Mutu (locul IV în Italia).

 

 

Meciurile CFR-ului în Grupa A

 

AS Roma – CFR Cluj (16 septembrie)

CFR Cluj – Chelsea (1 octombrie)

Bordeaux –CFR Cluj (22 octombrie)

CFR Cluj – Bordeaux (4 noiembrie)

CFR Cluj – AS Roma (26 noiembrie)

Chelsea – CFR (9 decembrie)

Comenteaza