Acţionarii s-au opus majorării de capital la „U". Cum se poziţionează clubul faţă de investigaţia DIICOT

Acţionarii s-au opus majorării de capital la „U
Acţionarii Universităţii Cluj, reuniţi în şedinţă luni, la Bucureşti, au votat împotriva majorării capitalului social cu 5,2 milioane de lei, punct aflat pe ordinea de zi.

Aflat în insolvenţă şi cu puţine surse de finanţare, clubul Universitatea Cluj putea primi o gură de oxigen printr-o majorare de capital. Luni, pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor, desfăşurată la bucureşti, a figurat ca prim punct tocmai majorarea capitalului social cu suma de 5,2 de milioane de lei. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, votul a fost împotriva unei astfel de acţiuni, la şedinţă fiind prezenţi doar reprezentantul acţionarului majoritar, Florian Walter, şi cel al Consiliului Local, Radu Constantea.

Ultimul a fost mandat de către municipalitate să voteze împotriva majorării, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, desfăşurată la finele săptămânii trecute. Consilierii au invocat „legea sportului", care împiedică Primăriile să susţină financiar, în calitate de acţionar, două cluburi sportive din aceaşi ramură sportivă, cazul „U" şi CFR la Cluj. Pe de altă parte, nici Florian Walter, prin reprezentantul său, nu a dorit să participe la această majorare. În schimb, Walter a votat pentru contractarea de împrumuturi de la persoane fizice şi juridice în scopul susţinerii activităţii sportive. Conform punctului B de pe ordinea de zi, aceste împrumuturi pot fi converite, pe viitor, în acţiuni. În ceea ce priveşte majorarea de capital, se arată că acţiunile scoase la vânzare ar putea fi oferite unor terţi.

Un alt punct fierbinte pe ordinea de zi a fost cel legat de informarea venită de la DIICOT cu privire la „dosarul transferurilor II", în care sunt cercetaţi Florian Walter, Ioan Mărginean şi Daniel Capră pentru mutarea a 15 jucători de la „U" la Petrolul, fără sumă de transfer. DIICOT a solicitat clubului să prezinte o poziţie oficială, respectiv să anunţe dacă se constituie parte civilă într-un posibil proces împotriva celor trei. Dacă reprezentanul CL a votat pentru, Florian Walter, prin reprezentantul său, s-a opus unei astfel de decizii. Dintre cei 15 jucători în cauză, trei au revenit la „U" Cluj, Neag, Mendy şi Tony, cu menţiunea că ultimul a părăsit în vară „Şepcile" cu destinaţia Israel. „Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor a fost, în consecinţă, ca clubul să nu se constituie parte civilă în respectivul proces. Nu se ştie ce efect va avea această decizie. Pe adresa clubului a venit o simplă informare din partea DIICOT", a spus o persoană din anturajul Universităţii pentru ZIUA de CLUJ.

Aflat în reorganizare judiciară, clubul „Şepcilor roşii" are, conform planului de reorganizare aprobat de judecătorul sindic, datorii de 2,3 milioane de euro, care trebuie stinse într-o perioadă de 36 de luni, conform legii. Prima rată trimestrială urmează să fie achitată la finalul lunii septembrie, iar suma se ridică la 200.000 de euro. În acest moment, ca surse de finanţare, clubul se bazează pe banii veniţi din vânzarea de bilete, dar şi sumele din drepturile TV aferente clasării pe locul 12 în sezonul trecut al Ligii I.

 

Etichete
Comenteaza