Acuzații de blat după derby-ul cu CFR. Ioan Ovidiu Sabău răspunde: „E o aberație...”

Acuzații de blat după derby-ul cu CFR. Ioan Ovidiu Sabău răspunde: „E o aberație...”
| Foto: Silviu Cristea/fcuniversitateacluj.ro

CFR Cluj a beneficiat de trei penalty-uri la derby-ul cu „U” Cluj, care s-a disputa în ultima etapă a sezonului regular din Liga 1.

Ioan Ovidiu Sabău a fost întrebat despre zvonurile care au apărut în legătură cu aranjamentul între „U” și CFR.

Acesta a negat orice astfel de posibilitate: „ Revenind la eșecul CFR, analizând jocul, e clar că după acel penalty primit am căzut total, pentru că până prin minutul 25, până la acel penalty, noi am avut ocazia mare de gol prin Bic. A fost așa un joc de așteptare, de tatonare, o echipă a CFR-ului destul de crispată, tensionată, nu-i ieșea jocul, dar după acel gol totul s-a schimbat. La al doilea gol, efectiv am căzut total din punct de vedere mental. N-am mai luptat suficient, a venit apoi al doilea 11 m, iar a doua repriză ce a însemnat… CFR Cluj a făcut un joc foarte bun, dar, am și spus-o după  meci, cu noi arătând foarte rău. Asta nu înseamnă că CFR nu e o echipă puternică, cu experiență, o echipă tare, una cu care dacă nu joci fotbal , dacă te iei la luptă cu ei, pierzi. Noi n-am avut, în unele momente, tocmai curajul să jucăm, să ținem de minge, să pasăm. Ei au controlat jocul, au câștigat duelurile unu la unu”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Acesta susține că s-au făcut greșeli de copii, iar tensiunea și presiunea care au fost la acest joc i-au determinat să facă acele greșeli.

„N-ai cum să oprești comentariile negative de după meciul pierdut cu CFR (referitoare la eventualitatea unui blat între cele două formații, n.red). Sunt fel și fel de scenarii, dar așa ceva, și nici pentru că sunt eu aici, nu cred că și-ar permite cineva așa ceva. Astea sunt niște speculații ce nu-și au locul. Efectiv, nici nu-mi pot imagina așa ceva…

Repet, te poți gândi la asemenea scenarii, dar eu nu cred în așa ceva. Nu cred că la mine în echipă există așa ceva, e o aberație. Nu-mi pot imagina așa ceva, n-am cum. Eu, care am crescut aici, știu ce înseamnă pentru suporterii noștri un asemenea meci. Mă gândesc că mi-aș fi dorit să pierd cu Farul, dar să câștig jocul ăsta. Poate și prea multă dorință face, de multe ori, să joci atât de prost. Și, să nu interpreteze greșit nimeni, nici suporterii, dar poate că i-au încărcat mai mult pe jucătorii de la CFR, iar presiunea prea mare pe noi a dus inclusiv la momentele astea în care să dai într-o minge cu mâna, când altădată ești echilibrat, ești liniștit.

Le-am cerut jucătorilor să creadă în ei în continuare, le-am spus că noi nu suntem acea echipă din meciul cu CFR, că noi putem mult mai mult. Luăm acel meci drept un accident”, a mai declarat, vineri, Ioan Ovidiu Sabău, la conferința de presă de dinaintea meciului cu FC Argeș.

Comenteaza