Acuzele de dopaj îndreptate spre “U” Mobitelco, infirmate de ANAD

Acuzele de dopaj îndreptate spre “U” Mobitelco, infirmate de ANAD
Un jucător al campioanei este acuzat, conform unui site de baschet, că a fost depistat pozitiv la ultimul control efectuat. Oficialii clubului şi Agenţia Naţională Antidoping au negat zvonul.

Totul a început după ce managerul formaţiei CSM Bucureşti, Liviu Puicu, a declarat la postul Digi Sport că Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) a descoperit alte două cazuri de dopaj în Divizia A după cel al lui Darius Hargrove de la CSU Ploieşti. Informaţia a fost preluată de site-ul totalbaschet.ro, care a dezvăluit, citând surse neoficiale, faptul că unul dintre cei doi jucători incriminaţi ar fi legitimat la "U" Mobitelco. Agenţia Naţională Antidoping a negat zvonul.

Interesant este faptul că acuzaţiile au sosit tocmai înaintea seriei cu BC Timişoara, din semifinalele Diviziei A, care va debuta mâine şi poimâine la ora 20:00 cu meciurile din Sala Sporturilor "Constantin Jude".

Oficialii campioanei au infirmat zvonurile apărute în cursul zilei de ieri şi au subliniat că toate acestea au drept scop destabilizarea echipei. Ei au adăugat că toată această tevatură nu a afectat moralul baschetbaliştilor clujeni înaintea confruntărilor cu "leii" bănăţeni. "Cred că mulţi vor să îşi facă reclamă prin tot felul de ştiri şi întotdeauna vorbesc despre surse neoficiale. Din păcate, nu am fost contactat de nimeni de la acest site, aşa cum ar fi fost normal. Noi nu avem nici o hârtie oficială prin care să avem vreun jucător depistat sau suspendat. Or, având în vedere când s-a făcut ultimul test, am fi avut deja această hârtie. Noi chiar am derulat acţiuni de promovare a luptei împotriva dopajului în sport. Este o manieră prin care se doreşte destabilizarea echipei şi pot spune că deja suntem plictisiţi de asemenea practici înaintea play-off-ului. Un profesionist s-ar fi informat din mai multe surse şi ar fi cerut poziţia celui incriminat. Această abordare este o lipsă de respect faţă de campioana României. Recomand fanilor noştri să verifice site-ul clubului sau site-ul federaţiei dacă doresc să afle informaţii corecte. Moralul jucătorilor nu a fost afectat, din contră, aceste lucruri ne vor întări", a declarat preşedintele executiv Mircea Cristescu.

ZIUA de CLUJ a discutat ieri cu purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale Antidoping, Valentina Alexandrescu, care a catalogat informaţiile apărute drept simple zvonuri. "Ştiu despre ce este vorba, am citit şi eu. Nici noi nu putem să confirmăm cele apărute, sunt numai zvonuri. Toate cazurile sunt făcute publice pe site-ul agenţiei după finalizarea lor. În ceea ce priveşte situaţia actuală, repet, sunt numai zvonuri", a declarat Alexandrescu.

De altfel, nici antrenorul Marcel Ţenter nu s-a arătat impresionat de cele scrise. "Nu vreau să vorbim de zvonuri legate de dopaj. Sunt lucruri oficiale, anunţate prin instituţii oficiale? În rest, suntem o familie şi nu ne lăsăm destabilizaţi de zvonuri", a reacţionat tehnicianul campioanei. În altă ordine de idei, el a prefaţat primele două meciuri de la Timişoara şi a precizat că nu s-a gândit nici un moment că elevii săi ar putea înfrunta formaţia CSM Bucureşti, asta după ce ilfovenii au contestat faptul că bănăţenii nu ar fi plătit la timp amenda pentru faultul tehnic comis de Branko Cuic în meciul 4. "Va fi o confruntare foarte interesantă între două sisteme bine organizate şi va fi un spectacol pentru fani. Ştim că vor fi două meciuri de foc la Timişoara, suntem pregătiţi, le aşteptăm cu încredere şi optimism. Nu avem probleme de efectiv. Nu este bine ceea ce s-a întâmplat în cazul acela (BC Timişoara vs. CSM Bucureşti - n. red.), dar nu este treaba noastră. Ne-am axat pe Timişoara deoarece îşi câştigase locul în semifinală în teren. Am analizat fiecare meci al Timişoarei cu CSM Bucureşti. Au oscilat ambele echipe în evoluţii, însă Timişoara a fost mai clară în momentele decisive", a conchis Ţenter.

Partidele, care se joacă mâine şi duminică, începând cu ora 20:00, vor fi transmise în direct de postul Digi Sport 3. "Semifinalele" se joacă după sistemul "cel mai bun din cinci meciuri", astfel că următoarele două partide se vor disputa la Cluj pe 5, respectiv 6 mai. În cazul unei întâlniri decisive, aceasta va avea loc la Timişoara pe 10 mai.

 

Comenteaza