Adrian Falub acuză strategia Universității din sezonul trecut: “Sunt convins că dacă rămâneam altele erau datele problemei”

Adrian Falub acuză strategia Universității din sezonul trecut: “Sunt convins că dacă rămâneam altele erau datele problemei”
| Foto: foto Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Noul manager sportiv al “Șepcilor roșii” susține că a fost îndepărtat mult prea ușor în urmă cu 10 luni și că ar fi putut reuși în cele din urmă promovarea în Liga 1.

Demis după o remiză cu Ripensia Timișoara, 1-1, în sezonul trecut, Adrian Falub consideră că decizia de a se renunța la el a fost una pripită. Tehnicianul recunoaște că a comis mai multe greșeli de selecție, însă consideră că ar fi putut redresa în cele din urmă echipa. După 10 luni, a revenit la “U” Cluj, de data aceasta ca manager sportiv, dar situația clubului este una mult mai complicată decât în stagiunea precedentă.

Noul manager sportiv a vorbit despre plecarea sa din sezonul trecut. “Nu am venit niciodată aici să câștig bani. Tot timpul am venit aici pentru că iubesc clubul și îl voi iubi întotdeauna. La acest club sunt oameni care pot să facă performanță și trebuie să li se dea încredere. Noi, în vară, nu am avut pe nimeni.

Era doar Cristi Pojar, care nu e în organigramă. Eu vreau să fac ceva pentru acest club, asta am vrut întotdeauna. Cred că au făcut o greșeală când au renunțat la mine. Au dat afară un antrenor care a reușit patru promovări și au adus un antrenor care nu avea experiență. Astfel, au sfârșit prin a antrena Neluțu Sabău în ultima lună.

Eu sunt convins că dacă rămâneam altele erau datele problemei. Am făcut greșeli de selecție, dar greșeli care se puteau remedia. Nu vreau să mai fie ca și înainte când am fost băiat bun și am respectat pe toată lumea. Singurii pe care am pus presiune au fost jucătorii și am plătit pentru asta. Nu am vrut să supăr pe nimeni, iar când vrei să îi împaci pe toți ajungi să plătești pentru asta”, a declarat Falub.

Tehicianul a dezvăluit și faptul că a încerca să realizeze recent mai multe transferuri. “Ar putea veni jucători liberi de contract, dar nu știu dacă ne pot ajuta. Am încercat să aducem 2-3 jucători, ca să putem să rezolvăm măcar problema numerică, dar în această situație nu prea găsești.

Cei care nu au contract sunt ori slabi și nu și-au găsit echipă, ori buni, dar nu s-au pregătit de câteva luni. Vom încerca să mai aducem, suntem foarte puțini. S-a renunțat la niște jucători și nu au fost aduși alții în locul lor”, a spus managerul sportiv al Universității Cluj.

Comenteaza