Adrian Falub, după succesul din derby-ul cu Petrolul: “E o victorie mare, importantă pentru noi”

Adrian Falub, după succesul din derby-ul cu Petrolul: “E o victorie mare, importantă pentru noi”
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Antrenorul “Șepcilor roșii” recunoaște că echipa sa a fost dominate în prima repriză, însă susține că ploieștenii nu au fost mai buni, ci doar au profitat de gereșelile “studenților”.

Revenirea pe Cluj Arena a consemnat un succes remarcabil pentru Universitatea Cluj. Formația pregătită de Adrian Falub a reușit să învingă cu 4-0 Petrolul, una dintre formațiile de top din eșalonul secund. Deși la pauză scorul era 0-0, clujenii s-au dezlănțuit în actul secund și au reușit să marcehze de patru ori în fața unui adversar bulversat.

Adrian Falub s-a declarat mulțumit după succesul elevilor săi. “E o victorie mare, o victorie importantă pentru noi. Era obligatoriu să câștigăm pentru că eram într-o situație disperată. Cred că am început meciul prost, am fost timorați, iar ei au avut ocazii din cauza greșelilor noastre. După am reușit să echilibrăm jocul și am dominat după pauză. Poate că diferența de scor e prea mare, dar victoria e meritată. În situația noatră așa se desfășoară jocurile, trebuie să știi să suferi. Vreau sîi îi felict pe jucători, azi au arătat ca o echipă care vrea să câștige.

Eu mă bucur dacă ei au dominat jocul, iar noi am învins cu 4-0. Ce se va întâmpla dacă vom juca și noi bine? Dacă noi jucăm prost și câștigăm cu 4-0, când vom juca bine sper să câștigăm mai clar. La pauză am corectat câteva aspecte tactice, Ocaziile lor au venit în urma greșelilor noastre, nu după faze construite. Le-am spus că dacă noi reușim să eliminăm greșelile, cu siguranță vom avea spații de joc. Ei nu ne-au dominat ca posesie, au dominat pe greșelile noastre”, a spus antrenorul.

Marcatorul primului gol, Cristian Gavra a vorbit la rândul său despre joc. “În prima repriză nu am prea ajuns la poartă, nu am avut ocazii, dar e bine că a venit golul și ne-am deblocat. Nu mă așteptam la acest scor. Mă bucur că mi-a ieșit execuția, mă bucur că am câștigat și sper că acesta e un nou început. Revenirea alături de public a fost cea mai importantă. Mă bucur că le-am oferit victoria. În prima repriză Petrolul a dominat, a avut și ocazii, dar în partea a doua ne-am impus noi”, a declarat atacantul.

Pentru Universitatea Cluj urmează duelul cu FC U Craiova, din Cupa României. Partida e programată marți, 24 septembrie, de la ora 21:30.

Comenteaza