Adrian Falub înaintea debutului în Liga a 2-a: “Pentru noi e importantă victoria și punct”

Adrian Falub înaintea debutului în Liga a 2-a: “Pentru noi e importantă victoria și punct”
| Foto: foto Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Antrenorul Universității consideră că cel mai important lucru pentru a obține promovarea este liniștea la echipă.

“U” Cluj începe noul sezon de Liga a 2-a cu gânduri mari. După ce au reușit șase victorii și o singură înfrângere în perioada de pregătire, clujenii țintesc promovarea în primul eșalon.

Antrenorul “studenților”, Adrian Falub a oferit concluzii după cantonament și a prefațat noul sezon. “În meciurile de pregătire noi ne-am propus în primul rând să integrăm jucătorii nou-veniți, de aceea am avut și meciuri mai ușoare la început. Avem foarte multe lucruri de pus la punct, dar sper să fim în regulă la începutul campionatului. Gavra e un jucător bun, dar nu l-am adus aici să fie golgheterul campionatului. Pe mine mă interesează să ne ajute la ceea ce ne propunem noi.

Avem un grup bun de jucători, important e să îi integrăm cât mai repede și cât mai bine și să avem liniște. Nu ne va fi deloc ușor, avem nevoie de toți jucătorii. Va fi foarte dificil, poate vom juca chiar trei meciuri de pe teren propriu, în deplasare, iar pe urmă vom avea un început dificil, cu echipe foarte bune. Întâlnim două echipe care își propun promovarea, Chindia și Energeticianul, pe urmă Lucefărul, avem un început foarte dificil. Și lumea trebuie să ne ajute, trebuie să înțeleagă că nu va mai fi ca la Liga a 4-a, când au fost scoruri astronomice, pentru noi e importantă victoria și punct.

Prima etapă e întotdeauna dificilă, valorile se egalizează, nu știm foarte multe despre ei și va trebui să câștigăm neapărat primul meci. Vom vedea dacă vom folosi sistemul cu trei fundași, am încercat mai multe sisteme de joc și mai  avem timp încă 10 zile să vedem ceea ce ni se potrivește cel mai bine”, a declarat Falub.

Noua achiziție, Cristian Gavra, marcator a șapte goluri în amicale, este pregătit pentru noul sezon. “Sunt foarte fericit că am ajuns la o echipă de tradiție, cu sporteri numeroși și gândul principal este promovarea. Nu este un pas înapoi pentru mine, am semnat pe trei ani, este un proiect de lungă durată, în Liga a 2-a vom juca doar un an, iar apoi va fi un proiect frumos și în Liga 1.

“U” Cluj a fost echipa care m-a dorit cel mai mult, am discutat cu conducerea și am ales o echipă din Ardeal, chiar dacă eu sunt din Arad, sunt tot ardelean. Vor fi niște meciuri foarte interesante, sunt multe echipe care își doresc să reapară pe prima scenă a fotbalului românesc, dar noi trebuie să fim mai ambițioși și să ne dorim promovarea cu orice preț.

M-am acomodat destul de bine, am înțeles repede ce se cere aici. Echipa este foarte bună, cu un mix între colegi experimentați și tineri foarte talentați. Este un dezavantaj faptul că jucăm la Târgu Mureș, dar trebuie să câștigăm oriunde jucăm”, a spus nul atacant al Universității.

“Șepcile roșii” vor debuta în LIga a 2-a împotriva echipei Metaloglobus. Partida se va disputa, în weekendul 2-5 august 2018, pe stadionul “Transil” din Târgu Mureș, întrucât pe Cluj Arena se desfășoară festivalul Untold.

Comenteaza