Adrian Falub, înaintea partidei de gală cu FCSB: “E meciul în care putem arăta că suntem o echipă care își dorește mai mult”

Adrian Falub, înaintea partidei de gală cu FCSB: “E meciul în care putem arăta că suntem o echipă care își dorește mai mult”
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Antrenorul echipei clujene consideră că jocul împotriva formației din capitală poate fi momentul în care elevii săi pot schimba soarta actualei stagiuni.

Deși în campionat echipa se află în continuare într-o situație delicată, Cupa României propune un duel șoc, între “studenți” și vicecampioana ultimelor trei ediții din Liga 1. “Șepcile roșii” s-au ambiționat înaintea partidei, deși Adrian Falub consideră că un posibil succes nu ar salva imaginea echipei din startul actualei stagiuni. Tehnicianul e convins că elevii săi vor avea o evoluție bună împotriva roș-albaștrilor, însă susține că lupta din campionat e cea mai importantă. “Studenții” nu se vor putea baza pe Tiago, dar nici pe Berci, care ar putea lipsi între sezonul.

Adrian Falub a prefațat partida împotriva celor de la FCSB. “Toată lumea știe că un meci cu FCSB stârnește foarte mult interes. Pentru noi e un bonus, avem șansa să jucăm împotriva lor, în condițiile în care nu vom avea meci de campionat și putem da totul în fața lor. În ultima vreme, ei au evoluții bune și ne va fi foarte greu. Noi nu avem foarte mult de pierdut, e meciul în care putem arăta că suntem o echipă care își dorește mai mult.

Nu cred că un succes cu FCSB ar salva impresia din startul de campionat. E greu să ștergi cu buretele, au fost lucruri care s-au întâmplat și nu au fost normale pentru un club ca și “U”. Obiectivul nostru nu e Cupa României sau eliminarea FCSB-ului. Noi trebuie să promovăm și să jucăm în Liga 1. Pentru noi meciurile importante sunt în campionat. O victorie ar fi bună pentru starea noastră de spirit.

Indiferent cine a fost antrenor aici, “U” a trăit dintr-o stare de spirit. Așa reușim să avem și rezultate importante. Asta face diferența dintre un club mic și unul care se poate bate cu oricine, dar nu are perfomanțe. Noi am bătut Steaua, am bătut Dinamo, dar nu am avut continuitate. Sunt convins că vom juca bine marți, problema rămân jocurile din campionat. Noi în Liga a 2-a suntem cum e FCSB în Liga 1. Trebuie să învingem în toate meciurile”, a declarat antrenorul.

La rândul său, Dorin Goga a vorbit despre partida de Cupă. “Sunt fanul jocurilor în nocturnă, cu stadionul plin, pentru mine asta contează. Țin minte ce era în 2005, când tot din Liga a 2-a am jucat cu FCSB și am învins. Vreau să le spun colegilor mei cum gândeam atunci și sper ca așa să gândească și ei. Eu aveam 19 ani și îmi doream să îmi măsor forțele cu jucători de la FCSB. Asta e motivația pe care trebuie să o găsească fiecare. Recunosc că îmi e mai ușor să mă motivez pentru astfel de meciuri. Pentru jocuri ca cel de mâine mai rămân în fotbal”, a declarat căpitanul Universității Cluj.

Și fundașul central Kay a oferit declarații înaintea jocului. “E un meci care va fi frumos pentru suporteri, pentru club și pentru noi. Sperăm ca stadionul să fie plin. Eu am mai jucat contra lor, e un meci în care îți dorești să joci. Sincer nu m-am așteptat că Liga a 2-a să fie atât de puternică. Ce a fost e în trecut, nu ne mai gândim la asta și acum mergem înainte. Nici pentru mine nu a fost ușor, dar în fiecare meci încercă să demostrăm că devenim mai buni”, a spus stopperul originar din Insulele Capului Verde.

Partida dintre Universiatea Cluj și FCSB, din optimile Cupei României, se va disputa marți, de la ora 21:00, pe Cluj Arena.

Comenteaza