Adrian Falub: “Promovarea trebuie să vină ca urmare a unei munci începută acum și să fie rezultatul unor jucători crescuți aici”

Adrian Falub: “Promovarea trebuie să vină ca urmare a unei munci începută acum și să fie rezultatul unor jucători crescuți aici”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul “Șepcilor roșii” a explicat din nou obiectivele pe termen scurt ale formației sale și a dezvăluit numele mai multor tineri care vor face pasul către echipa de seniori în sezonul viitor.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, Adrian Falub a oferit primele concluzii după trei săptămâni de pregătire. Tehnicianul a vorbit despre obiectivele formației sale, dar și despre țintele de pe piața transferurilor. În plus, Falub a dezvăluit că își dorește ca cea mai mare parte a lotului Universității Cluj să fie formată din jucători crescuți în Academia clubului.

Sunteți mulțumit de lotul de jucători pe care îl aveți la dispoziție?

Adrian Falub: E dificil de spus. Noi am hotărât în această vară că obiectivul nostru este acela de a ne baza pe jucătorii din propria academie și avem 15 jucători care se antrenează astăzi cu noi.

Ce profil de jucători urmăriţi pentru transfer?

Adrian Falub: Cu siguranță, pentru a fi competitivi este nevoie de câțiva jucători cu experiență. Sper ca aceștia să vină la club în zilele ce urmează, pentru că acești copii nu pot crește singuri și au nevoie de puterea exemplului, de jucători ce le pot oferi siguranță în teren.

În acest moment, pot spune că nu avem foarte mulți jucători de acest tip și de asta este nevoie de câțiva fotbaliști experimentați. Subliniez că obiectivul nostru rămâne acela de a ne baza pe jucătorii crescuți în propria academie, alături de care să construim o echipă puternică.

Ați spus că anul acesta e anul jucătorilor formați de club. Care sunt jucătorii de la Academie pe care îi veți promova anul acesta în echipă?

Adrian Falub: Eu am mare încredere în jucătorii care vin din urmă și sunt 15 juniori alături de noi, pe lângă Andrei Gorcea, Victor Dican, Alex Pop sau Tudor Telcean, care au jucat anul trecut și au deja un an de Liga a II-a. Vor mai veni Pașcalău, Morar, Meșter, Ilieș și Vomir. Aceștia sunt jucători pe care vom încerca să îi creștem, deoarece sunt jucători buni, ei au nevoie de încredere și cu siguranță, crescându-i pe ei, vor veni și rezultatele.

Care este obiectivul dumneavoastră personal pentru acest sezon, în campionat?

Adrian Falub: Obiectivul meu personal este să formez o echipă la ”U” Cluj din jucătorii crescuți aici, care să poată face performanță. Aceasta este prioritatea mea. Legat de promovare, eu sunt sigur că acest lucru se va întâmpla. Nu știu dacă va fi anul acesta sau anul viitor, dar promovarea trebuie să vină ca urmare a unei munci începută acum și să fie rezultatul unor jucători crescuți aici. Îmi doresc să cresc niște jucători care să fie formați de ”U” și care să construiască o echipă bună și peste cinci, șase ani de acum înainte.

A trecut o perioadă în care jucătorii s-au antrenat singuri pentru câteva luni. A fost grea reacomodarea la efort?

Adrian Falub: A fost dificil pentru că s-au antrenat singuri și acum ne antrenăm în grupuri de zece, iar asta face toată munca mai dificilă atât pentru jucători, cât și pentru antrenori.

Ce la transmiteţi celor care îţi doresc promovarea la finalul sezonului viitor?

Adrian Falub: Sunt convins că promovarea va veni. Eu nu am spus niciodată că nu vom promova, echipa asta va ajunge mai sus. Că va fi anul acesta, anul viitor sau peste doi ani, cu siguranță ”U” Cluj va promova, dar trebuie să fim conștienți că e nevoie de o construcție. Nu va trebui să aducem zece jucători și să avem automat pretenții de promovare. Liga I este plină de juniori crescuți aici, iar asta nu este plăcut pentru noi.

Eu vreau ca toți jucătorii care cresc aici să rămână în cadrul clubului și să facă o echipă puternică. Atunci când clubul acesta va avea șapte, opt jucători crescuți aici și va ajunge în prima ligă, putem spune că la ”U” are loc o construcție serioasă. Așa a fost și generația mea, pe vremuri, crescută de Dan Anca, cu șapte sau opt jucători care au rămas zece ani în prima ligă. Acela este un exemplu de construcție serioasă.

Dacă se dorește altceva, o echipă cu 20 de jucători aduși în grabă și să anunțăm că dorim să promovăm, iar la sfârșit să căutăm vinovații, asta este foarte simplu. Eu nu vreau să fac asta. Doresc să fac o echipă și echipa aia să promoveze și să rămână în Liga 1 pentru mai multe sezoane. Eu m-am săturat să mai văd jucători crescuți de FC Universitatea Cluj la alte echipe din România.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza