Adrian Mutu, antrenorul cu cel mai spectaculos debut la CFR Cluj în "era" Varga. Cum s-au descurcat predecesorii săi

Adrian Mutu, antrenorul cu cel mai spectaculos debut la CFR Cluj în "era" Varga. Cum s-au descurcat predecesorii săi
| Foto: captura video

Noul tehnician al "feroviarilor" a înregistrat cel mai bun rezultat la primul meci oficial dintre antrenorii ce au trecut prin Gruia după ieșirea din insolvență.

În 2017, Nelu Varga prelua CFR Cluj și îl înlocuia pe Vasile Miriuță cu Dan Petrescu. De atunci, alți 5 antrenori principali și doi interimari i-au condus pe "feroviari", Edward Iordănescu (de două ori), Toni Conceicao, Alin Minteuan, Marius Șumudică, Ovidiu Ceclan, Andrea Mandorlini, iar ultimul pe listă este Adrian Mutu.

Primul antrenor din "era" Varga, Dan Petrescu își începea oficial mandatul în iulie 2017 cu o remiză pe terenul celor de la FC Botoșani. Chiar dacă startul nu a fost cel mai fericit, Petrescu avea să câștige 4 dintre cele 5 tituri consecutive pe care clujenii le-au cucerit în anii următori.

Deși a cucerit trofeul Superligii, tehnicianul avea să plece, iar în locul său sosea actualul selecționer al României, Edward Iordănescu. Tânărul antrenor începea direct cu un trofeu câștigat, Supercupa României, în urma unui succes cu 1-0 în fața celor de la CS U Craiova.

Mandatul lui Iordănescu Jr. a durat doar pentru trei meciuri, iar la două săptămâni de la debutul său, Toni Conceicao începea o nouă aventură pe banca "feroviarilor", cu o remiză, scor 0-0, în deplasare, contra Dunării Călărași.

Portughezul rezista până în februarie 2019, când era înlocuit de interimarul Alin Minteuan. Fostul mijlocaș al CFR-ului a început cu o victorie în Cupa României, la Sfântu Gheorghe, căreia i-au urmat și alte succese în campionat, iar Dan Petrescu s-a întors în martie și a cucerit un nou titlu.

După un nou mandat al lui Edward Iordănescu, încununat cu un titlu, pe banca formației din Gruia lua loc Marius Șumudică. Fostul atacant a debutat cu un succes european, scor 3-1, contra celor de la Borac Banja Luka, în primul tur preliminar al UEFA Champions League.

Șumudică avea să plece după doar două luni, iar în locul său revenea nimeni altcineva decât Dan Petrescu, cel care cucerea un nou titlu. Între cei doi, Ovidiu Ceclan a stat pe banca la derby-ul cu FCSB, câștigat de "feroviari" cu 4-1.

În vara anului trecut avea loc o nouă revenire în Gruia. După aproape 13 ani de la primul său mandat, Andrea Mandorlini se întorcea la conducerea tehnică a echipei clujene. Startul noii aventuri a fost unul de succes, cu o victorie pe teren propriu, scor 2-0, împotriva Politehnicii Iași.

După mai puțin de 6 luni de la revenire, italianul a fost îndepărtat, iar în locul său a fost numit bunul prieten al patronului, Adrian Mutu. Tehnicianul în vârstă de 45 de ani a avut parte de un debut spectaculos, scor 4-1, împotriva celor de la FC Voluntari. Scorul înregistrat contra ilfovenilor îl face pe Mutu antrenorul "plin" cu cel mai bun debut în "era" Varga la CFR Cluj.

Rămâne de vâzut dacă actualul tehnician al "feroviarilor" va atinge performanțele precedecesorilor săi, Dan Petrescu și Edward Iordănescu, singurii antrenori care au cucerit trofee cu CFR Cluj, de la preluarea clubului de către Nelu Varga.

Comenteaza