Adversara CFR-ului din prima etapă, învinsă în finala Cupei Ligii

Adversara CFR-ului din prima etapă, învinsă în finala Cupei Ligii
Concordia Chiajna, adversara CFR-ului din prima etapă a Ligii I, a fost întrecută de către Steaua București, scor 1-2, în finala Cupei Ligii, disputată pe Arena Națională din capitală.

Pentru "roș-albaștri" au punctat Marko Momcilovic (min. 60) și Hamroun (min. 111, penalty), iar golul formației antrenate de Emil Săndoi a fost înscris de Marius Pena (min. 88).

Primul moment important al jocului a fost marcat de centrarea lui Bogdan Bucurică din minutul 9, deviată fără probleme de goalkeeperul Florin Niță. Fundașul de 30 ani și-a început cariera la echipa franceză Chateauroux, unde a evoluat între 2004 și 2006, dar a trecut și pe la CFR Cluj în stagiunea 2006-07, unde nu a prins niciun minut din pricina unei accidentări. Cea mai bună perioadă a sa rămâne, însă, cea petrecută la Unirea Alba Iulia, unde a avut 98 apariții și a înscris de cinci ori. La Chiajna a adunat până acum 87 meciuri și un singur gol.

La polul opus, Steaua a controlat jocul în minutele care au urmat, inițiind câteva acțiuni periculoase la poarta lui Bălgrădean prin Vlad Achim, Gabriel Enache și Nicolae Stanciu. Cea mai mare ocazie i-a aparținut, însă, lui Stanciu. Atacantul de 23 ani a expediat un balon direct în brațele fostului dinamovist, în minutul 40.

Replica celor de la Chiajna nu s-a lăsat așteptată, iar în minutul 42, Cristescu șutează peste poarta lui Niță după o pasă primită de la Neluțu Roșu. Roșu este originar din Cluj-Napoca și a fost crescut de formația din Gruia, unde a evoluat la echipa a doua în intervalul 2009-2012.

El a revenit, însă, la CFR în 2015 sub formă de împrumut de la Luceafărul Oradea, bifând 7 apariții pentru feroviari. O altă oportunitate de a egala pentru Chiajna a venit tot din partea lui Cristescu, care trimis o minge în bara transversală după o centrare venită de la Feussi.

Startul actului secund a reprezentat și pretextul lui Reghecmapf de a efectua prima mutare în linia de atac, renunțând la tânărul Alexandru Tudorie (20 ani) în schimbul mult mai experimentatului Bojan Golubovic (32 ani). După doar trei minute de la intrarea pe teren, atacantul bosniac l-a pus în dificultate pe Cristi Bălgrădean printr-o lovitură de cap care s-a dus peste poarta acestuia.

Tehnicianul de pe banca Stelei nu s-a mulțumit cu atât și în minutul 55 a mai operat o schimbare, înlocuind un mijlocaș defensiv, Alex Bourceanu, cu unul ofensiv, Adnan Aganovic. Nu trec decât 5 minute și efectele modificărilor lui Reghe încep să se facă simțite. Golubovic trimite cu capul un balon spre poarta adversă, Bălgrădean îl respinge și în cele din urmă, este reluat în plasă de Marko Momcilovic.

Concordia n-a renunțat, iar în minutul 74 a dat primele semne de revenire. Fostul fotbalist al CFR-ului, Roșu, i-a centrat perfect lui Marian Cristescu, care a șutat puțin pe lângă poarta lui Florin Niță. S-au mai ivit alte două ocazii ale Stelei, prin bara lui Golubovic din minutul 76 și ratarea la limită a lui Stanciu din minutul 77, după o pasă primită de la bosniac.

Și totuși, Chiajna a izbutit să egaleze grație reușitei semnate de Marius Pena, cu capul, după o centrare recepționată de la Melinte cu doar două minute înainte de finalul timpului regulamentar. Pena a fost aproape să realizeze dubla în minutul 89, dar mingea expediată de acesta s-a dus mult peste poarta lui Niță. O altă oportunitate de egalare i-a aparținut mijlocașului Serendiuc, în minutul 92, când a șutat un balon direct în brațele goalkeeperului stelist.

Steaua a preluat din nou controlul în reprizele de prelungire, având numeroase oportunități de a înscrie prin Tamaș, Enache și Aganovic. Schimbarea lui Nicușor Stanciu cu fostul CFR-ist, Sulley Muniru, din minutul 101, a influențat la rândul ei soarta partidei. În minutul 109, mijlocașul ghanez este faultat în careu de către Serendiuc și arbitrul Avram dictează 11 metri pentru "roș-albaștri", lovitură care va fi transformată spectaculos de Jugurtha Hamroun din scăriță.

Până la final, trupa lui Reghecampf a mizat pe clasicul 4-4-2, după ce în cea mai mare parte a confruntării utilizase formula 4-3-3. Același Hamroun a trimis un balon pe lângă buturile lui Cristi Bălgrădean, în minutul 113, iar Marius Pena semnează ultima ocazie a celor de la Chiajna în minutul 117, când mingea sa se oprește în brațele portarului Niță.

Așadar, Steaua câștigă ediția anului 2016 a Cupei Ligii, a doua din palmares după cea adjudecată în 2015. Ïn disputa de ieri au evoluat trei foști jucători ai CFR-ului, e vorba de Bucurică, Roșu și Muniru, primii doi din formația Chiajnei, iar ultimul din tabăra "roș-albaștrilor".

În stagiunea precedentă, CFR-ul a înregistrat un egal și o victorie în compania Stelei, 1-1 și 2-0. Pe de altă parte, în fața Chiajnei a obținut un succes, două înfrângeri și o remiză: 0-0, 1-2, 2-0 și 1-2. Concordia Chiajna, finalista de aseară din Cupa Ligii, va fi prima adversară a clujenilor din startul sezonului 2016-17, într-o partidă care se va desfășura sâmbătă, pe teren propriu. Ora de disputare urmează să fie stabilită în zilele următoare.

Steaua București - Concordia Chiajna 2-1 (0-0, 1-1)

Au marcat: Momcilovic (min. 60), Hamroun (min. 110, penalty)/Pena (min. 88)

Cartonașe galbene: Enache, Hamroun, Golubovic, Aganovic/Bălgrădean, Melinte, Mamele, Madeira, Roșu

Steaua (4-3-3): Niță - Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovici - Achim, Bourceanu (Aganovic, min. 55), Stanciu (Muniru, min. 101) - Ad. Popa, Tudorie (Golubovic, min. 45), Hamroun

Rezerve: Cojocaru, Muniru, Simion, Golubovici, Vîlceanu, Aganovic, Dan Popescu

Concordia (3-5-2): Bălgrădean - Tincu, Mamele, Melinte - Feussi (Constantinescu, min. 84), Bruno Madeira (Rasdan, min. 75), Roșu, Grădinaru (Serendicu, min. 70), Bucurică - Marian Cristescu, Pena

Rezerve: Iacob, Bărboianu, Serendiuc, Constantinescu, Adrian Cristea, Albu Cristian, Florin Rasdan

Arbitru: M. Avram
Asistenți: Ad. Ghinguleac, M. Orbuleț

Comenteaza