Adversari puternici pentru U-BT în grupele FIBA Europe Cup. Clujenii vor străbate continentul de la un capăt la altul

Adversari puternici pentru U-BT în grupele FIBA Europe Cup. Clujenii vor străbate continentul de la un capăt la altul
| Foto: u-bt.ro

Echipa clujeană a reușit calificarea în grupele competiției, după ce a învins de două ori formația din Kosovo, KB Rahoveci, diferența totală dintre cele două echipe fiind 69 de puncte.

După ce în sezonul trecut clujenii au fost eliminați dramatic de Ironi Ness Ziona în preliminariile competiției, actuala stagiune a adus un meci mai ușor de calificare pentru “studenți”. Trupa condusă de Mihai Silvășan de pe bancă a trecut fără probleme de kosovarii de la KB Rahoveci, formație debutantă în cupele europene. Clujenii au fost repartizați în Grupa G a competiției, alături de Soldertalje (Suedia), Balkan Botevgrad (Bulgaria) și Enisey Krasnoyarsk (Rusia). Duelurile se anunță unele dificile atât prin prisma valorii adversarului, cât și din cauza deplasărilor lungi pe care vor trebui să le facă “studenții”.

Sodertalje Kings

Sodertalje Kings este cea mai titrată echipă din Suedia, cu 12 titluri cucerite în întrecerea internă, ultimul chiar în sezonul trecut. Nordicii sunt o prezență constantă în competițiile continentale, dar în ultimii ani nu au reușit să treacă de fazele preliminare. Cel mai bun jucător al scandinvailor în noul sezon este Charles Callison, cu o medie de 16.8 puncte pe meci.

De remarcat este și prezența în lotul suedezilor a lui Jonathan Person, baschetbalist trecut prin România, pe la BCMU Argeș Pitești. În startul sezonului, fundașul a înregistrat medii de 10.8 puncte, 4.8 pase decisive și 4 recuperări.

Balkan Botevgrad

Cealaltă campioana din Grupa G este Balkan Botevgrad, care în sezonul trecut a cucerit cel de-al cincile titlu în Bulgaria. În plus, în palmaresul echipei figurează și patru Cupe ale Bulgariei. U-BT și formația din țara vecină au în comun un baschetbalist ce a evoluat în tricoul ambelor cluburi.

Este vorba de Stanimir Marinov, cel care și-a început cariera la Botevgrad și a jucat în sezonul trecut pentru clujeni. În startul noii stagiuni, cel mai bun jucător din lotul bulgarilor este Dimitar Dimitrov cu medii de 13.5 puncte și 7.5 recuperări.

Enisey Krasnoyarsk

“Studenții” vor da în Grupa G a FIBA Europe Cup și peste o mai veche cunoștiință. Este vorba despre Enisey Krasnoyarsk, care reprezintă probabil cel mai greu adversar pentru clujeni în acest sezon. Jocul împotriva echipei din Siberia va fi complicat atât datorită valorii lotului, cât și din cauza deplsării pe care vor trebui să o facă U-BT a începutul lunii noiembrie.

Din lotul celor de la Enisey fac parte șapte jucători ruși, patru americani, un croat, un sârb și un baschetbalist din Republica Moldova. În precedentul duel dintre cele două cluburi, în EuroChallenge, “studenții” s-au impus în Rusia, scor 81-73, în timp ce rușii au câștigat la Cluj, scor 82-75.

Programul celor de la U-BT Cluj în Grupa G a FIBA Europe Cup:

Sodertalje – U-BT Cluj, 23 octombrie

U-BT Cluj – Balkan Botevgrad, 30 octombrie

Enisey Krasnoyarsk – U-BT Cluj, 6 noiembrie

U-BT Cluj – Sodertalje, 13 noiembrie

Balkan Botevgrad – U-BT Cluj, 20 noiembrie

U-BT Cluj – Enisey Krasnoyarsk, 27 noiembrie

Comenteaza