Al treilea test pentru Daum. "Tricolorii" înfruntă Kazahstanul la Astana

Al treilea test pentru Daum.
România ocupă locul secund din grupa pentru Mondiale, cu 4 puncte şi cu un golaveraj de 6-1. Sâmbătă, "tricolorii" au îngenuncheat reprezentativa Armeniei: 5-0 la Erevan.

Naţionala României va înfrunta marţi, 11 octombrie 2016, reprezentativa Kazahstanului, la Astana, în cel de-al treilea meci din preliminariile Campionatului Mondial 2018.

Este prima întâlnire directă dintre cele două selecţionate la nivel de seniori. "Tricolorii" au mai dat piept cu cazacii doar la nivel de juniori. În 2011, România scotea două remize cu Kazahstanul (0-0, 1-1) în campania pentru Europeanul U21 din 2013.

În primele două jocuri, elevii lui Christoph Daum au înregistrat un egal (1-1 cu Muntenegru, la Cluj) şi o victorie (5-0 cu Armenia, la Yerevan). De partea cealaltă, Kazahstanul a avut un start surprinzător (2-2 cu Polonia, la Astana), dar a suferit o înfrângere drastică în faţa muntenegrenilor (0-5, la Podorica).

România ocupă locul secund din Grupa E, cu 4 puncte şi un golaveraj de 6-1. Kazahstan se află pe locul 5, cu un singur punct şi un golaveraj de 2-7.

Golgheterul naţionalei lui Daum, din actuala campanie, este mijlocaşul Adi Popa, cu 2 goluri. Jucătorul de 28 ani a înscris atât în partida cu Muntenegru, cât şi în cea de la Erevan, cu Armenia. Pe lista marcatorilor se mai află debutantul Răzvan Marin, Bogdan Stancu, Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu (fiecare cu câte un gol).

Din tabăra adversă, cel mai bun marcator este atacantul Sergei Khizhnichenko, cu două reuşite. Vârful de 25 ani a realizat o dublă în debutul preliminariilor, 2-2 cu Polonia. Acesta a restabilit egalitatea de pe tabelă, după ce formaţia sa a fost condusă cu 2-0.

Cu o victorie în meciul de marţi, România îşi poate consolida actuala poziţie din grupă. Luna viitoare, echipa lui Daum va întâlni la Bucureşti reprezentativa Poloniei. În funcţie de rezultatele pe care le vor obţine în următoarele două jocuri, "tricolorii" pot lua o opţiune serioasă pentru calificarea la Mondialul de peste doi ani.

Meciul dintre România şi Kazahstan se joacă marţi seara, de la ora 19:00, la Astana. Partida poate fi urmărită la televizor pe TVR.

KAZAHSTAN - ROMÂNIA

Locaţie: Qabanbay Batyr Avenue, Astana, Kazakhstan

Echipe probabile:

Kazahstan (5-4-1): Pokatilov - Beisebekov, Kislitsyn, Maliy, Logvinenko, Shomko - Kuat, Mukhutdinov, Vislamhan, Nurgaliev - Khiznichenko

Antrenor: Talgat Baysufinov

România (4-3-3): Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, Dragoş Grigore, Latovlevici - Răzvan Marin, Hoban, Bicfalvi - Popa, Keşeru, Chipciu 

Antrenor: Christoph Daum

Comenteaza