Alegeri FRF 2018. Candidații s-au atacat în timpul discursurilor dinaintea votului

Alegeri FRF 2018. Candidații s-au atacat în timpul discursurilor dinaintea votului
| Foto: foto frf.ro

Ionuț Lupescu îl consideră pe actualul președinte “un copil răsfățat”, în timp ce Răzavan Burleanu crede că rivalul său reprezintă o “gașcă” cu interese ascunse.

Fostul internațional a fost primul dintre cei doi care a vorbit și a pus accent pe experiența sa la UEFA, dar spune că vrea și o schimbare a legislației sportive. ”Am venit cu o poftă nebună de muncă, pentru a redresa împreună fotbalul românesc. Dacă nu eram convins, nu eram azi aici. După 13 ani de activitate în top managementul fotbalului, sunt aici să dăm restart fotbalului românesc. Toată viaţa am muncit cu seriozitate, niciodată nu am stat. Valorile în care eu cred sunt respectul, seriozitatea, transparenţa, dialogul şi corectitudinea. Oamenii vor credibilitate şi proiecte fezabile. Legislaţia sportivă şi fiscală trebuie schimbată. Voi duce în parlament o lege prin care sportul să devină o prioritate naţională.

Actualul preşedinte nu a pierdut doar sprijinul popular, ci şi pe cel al oamenilor de fotbal. Eu m-am întors acasă ca să muncesc pentru fotbalul românesc. Nu vin la federaţie cu gânduri de răzbunare. Fotbalul nu trebuie pedepsit pentru că preşedintele FRF s-a comportat ca un copil răsfăţat”, a declarat Ionuț Lupescu.

Așa cum era de așteptat, Răzvan Burleanu a discutat despre realizările FRF, în perioada în care el a condus fotbalul românesc. ”Trebuie să mergem mai departe, trebuie să mergem împreună la nivelul următor. FRF de azi e o instituţie de management al fotbalului. Avem o viziune, un plan şi o echipă foarte bună cu care vom duce lucrurile mai departe.

Suntem o instituţie serioasă şi stabilă din punct de vedere financiar. Împreună am făcut FRF ce e azi şi împreună trebuie să ne apărăm munca şi să ne consolidăm viitorul. Trebuie să protejăm fotbalul. Trebuie să alegeţi între echipa FRF, care a lucrat pentru dumneavostră, şi gaşca ce vă promite că nu o să vă mai lucreze”, a declarat actualul președinte de la Casa Fotbalului.

Cotat cu a treia șansă, Marcel Pușcaș a încercat să își apropie electoratul prin experiența sa în conducerea unor cluburi, dar și cu experiența de antrenor. “A fost o campanie electorală care a avut toate ingredientele unei campanii electorale. Dar cred că sunt singurul candidat care a fost preşedinte de club, care a antrenat în cupele europene, care a fost sponsor la fotbalul feminin, care nu are ingrediente în jur. Avem aceleaşi probleme ca acum 15-20 de ani. Vreţi să continuăm alţi 15-20 de ani la fel? Dacă nu vreţi asta, votaţi competenţa. Vom avea cu toţii de câştigat. În caz contrar, lucrurile se vor perpetua”, a susținut Pușcaș.

Membrii cu drept de vot urmează să aleagă Președintele FRF, dar și membrii comitetului executiv.

Comenteaza