Alex Chipciu, despre retragerea din fotbal: Am zile şi zile când zic termin contractul cu ”U” Cluj şi GATA

Alex Chipciu, despre retragerea din fotbal: Am zile şi zile când zic termin contractul cu ”U” Cluj şi GATA
| Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

Alex Chipiciu (34 de ani) a recunoscut că-l preocupă cariera de antrenor, însă atunci când acesta a semnat cu ”U” Cluj în 2022, a semnat un contract valabil timp de trei sezoane.

De șase ori campion în România, cu FCSB și CFR Cluj, Alex Chipciu se poate lăuda cu 47 de selecții pentru naționala României, pentru care a înscris de șase ori. Alex Chipciu și-a anunțat retragerea din fotbal după ce termină contractul cu Universitatea Cluj. 

”După ce mă voi lăsa, voi fi antrenor. Ideea e că încă trăiesc plăcerea şi pasiunea de a mă antrena, de a simţi gustul performanţei, de a fi cel mai bun. Aici e problema, că dacă joci până la 38 de ani, pierzi nişte ani de experiență ca antrenor.

Am zile şi zile când zic că mă las, termin contractul cu U Cluj şi gata. Nu vreau să nu-mi pară rău că am renunţat. Am colegi care îmi spun, ca Bourceanu: ‘Joacă mă, că mie îmi pare rău că nu am mai jucat’. Nu vreau să am regretul ăsta.

Îmi va fi foarte greu. M-ar atrage şi o poziţie de conducere, dar antrenor vreau să fiu. Am o problemă când simt că toată lumea nu e 100% la meci. Dacă sunt 100% la meci, nu mă interesează că jucăm prost, că ratăm, că dau pe lângă ea. Atunci mă enervez, iar ca antrenor va fi greu, va trebui să o gestionez cât mai bine.

Mă gândesc cât de greu îi este şi lui Mister (n.red. - antrenorul Ioan Ovidiu Sabău), care a jucat şi a văzut un alt nivel de fotbal, să ne vadă pe noi făcând anumite lucruri greşite. Aici va sta antrenorul care vreau să devin. E posibil să nu fiu un antrenor bun. Vreau să fiu pregătit, deja am început şcoala”, a declarat Alexandru Chipciu, pentru Sport.ro.

Comenteaza