Alex Chipciu, obiectiv îndrăzneț. Căpitanul Universității Cluj speră să încheie anul peste rivala CFR

Alex Chipciu, obiectiv îndrăzneț. Căpitanul Universității Cluj speră să încheie anul peste rivala CFR
| Foto: FC Universitatea Cluj

Experimentatul fotbalist al "Șepcilor roșii" e cu gândul la un scenariu ce părea imposibil la startul sezonului.

Universitatea Cluj a învins pe terenul celor de la Dinamo, scor 1-0, a urcat pe locul al cincilea în clasament și e la doar 3 puncte de podium și 4 de rivala CFR, care ocupă poziția secundă în ierarhia Superligii.

La finalului jocului cu Dinamo, Alex Chipciu a propus un scenariu de vis pentru fanii Universității și anume acela ca "studenții" să încheie anul peste formația din Gruia, situație care ar fi posibilă dacă elevii lui Sabău câștigă ambele meciuri rămase în 2023, iar CFR se încurcă cu Sepsi OSK.

"Noi ne gândim la noi, chiar dacă suporterii de la U Cluj și Dinamo sunt înfrățiți. Pentru noi e o victorie colosală. După 20 de etape să fim la 3 puncte de echipe cu buget triplu față de al nostru e ceva fantastic. Probabil nu se gândea la asta nici cel mai optimist suporter.

Mă așteptam să fie un meci greu, Dinamo e o echipă în suferință. Am câștigat cu multă șansă, am marcat repede, apoi ne-am apărat și am încercat să profităm de contraatac. Suntem conștienți că ne așteaptă încă două meciuri colosale.

Oțelul e una dintre cele mai bune echipe de deplasare și cu CFR e un derby. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi să avem posibilitatea să trecem în meci direct peste CFR, să echilibrezi valoarea. Ar fi un lucru mare și trebuie să fim mândri.

Avem de muncit, fiecare meci trebuie jucat și trebuie să luptăm în continuare. Nu ne lăsăm duci de val să credem că suntem Barcelona. Încercăm să facem fericiți oamenii care au crezut în noi", a declarat căpitanul Universității Cluj la finalul partidei cu Dinamo.

Cele două rivale din Cluj-Napoca se întâlnesc chiar în ultima rundă din 2023, Derby-ul fiind programat în 21 decembrie, de la 19:45, pe arena din Gruia.

Comenteaza