Alex Curescu, noul antrenor al handbalistelor de la “U” Cluj: ”Vrem să reconstruim echipa și să revenim în cupele europene”

Alex Curescu, noul antrenor al handbalistelor de la “U” Cluj: ”Vrem să reconstruim echipa și să revenim în cupele europene”

Tehnicianul care a pregătit doar formații din Olanda până în prezent a vorbit despre proiectul care l-a convins să se alăture clubului clujean.

Deși în ultimii ani echipa s-a luptat pentru salvarea de la retrogradare, “studentele” vor începe noul sezon cu ambiții mari. Noul antrenor, Alex Curescu, a fost convins cu un proiect pe trei ani, care își dorește să readucă echipa în cupele europene. Tehnicianul a vorbit pentru prima dată de la sosirea la Cluj despre viitorul formației.

“Am început acum proiectul de la Cluj, care mi-a plăcut foarte mult încă de la început. Vrem să reconstruim echipa și să încercăm să revenim acolo unde a fost clubul în urmă cu aproximativ 10 ani. Știu că este un proiect pe o durată mai lungă, însă sper să îl ducem la sfârșit.

Din păcate am fost nevoit să stau în carantină în primele două săptămâni de la revenirea în România. Nu am putut să fiu alături de echipă, dar am făcut cunoștiință prin telefon cu fetele. Totuși, am avut mult timp la dispoziție să analizez campionatul României. Am vâzut aproape tot ce s-a întâmplat în ultimele două sezoane.

Campionatul României este unul foarte puternic. Într-adevăr anul trecut au fost două echipe care se vedea că se vor lupta pentru titlu. Apoi, a fost un echilibru între patru sau cinci echipe, oricare putea termina pe podium.

Am făcut un plan care durează trei ani. Dacă se poate mai repede e mai bine. În ultimii ani fetele au fost tot la retrogradare, deci avem nevoie de un proiect pe termen lung. În primul an trebuie să nu ne mai luptăm la retrogradare, țintim spre mijlocul clasamentului, locurile 8-10. Apoi, trebuie să ne luptăm pentru locuri de cupă europeană, iar după vrem să fim constant în primele șase”, a declarat antrenorul pentru site-ul oficial al clubului.

Comenteaza