Alin Minteuan, înaintea primei partide din play-off: “Echipa are nevoie de liniște pentru a câștiga campionatul”

Alin Minteuan, înaintea primei partide din play-off: “Echipa are nevoie de liniște pentru a câștiga campionatul”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana va juca pentru a treia oară consecutiv împotriva formației Sepsi Sfântu Gheorghe.

După ce au reușit să câștige primele două dueluri cu echipa lui Eugen Neagoe, clujenii primesc din nou vizita alb-roșilor. De data aceasta partidă are o miză cu atât mai mare, cu cât este primul joc din play-off, iar orice punct contează în lupta pentru titlu. “Feroviarii” pornesc de pe primul loc partea a doua a campionatului, cu două puncte în plus față de FCSB.

Alin Minteuan a prefațat a treia partida consecutivă împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe. “Începe nebunia. Băieții ştiu acest lucru, pentru că au mai trecut prin asemenea momente, am trecut şi eu, când eram jucător, chiar dacă era altfel competiţia. Eu zic că suntem pregătiţi din toate punctele de vedere. Trebuie să fie pregătiţi în primul rând mental, după cum vedeţi este un stres peste tot şi în presă şi influenţează oarecum viaţa unei echipe. Dar noi suntem puternici, nu ne lăsăm influenţaţi de nimic, ţinem capul sus şi pieptul în faţă.

Problema cea mai mare este că am bătut-o de două ori pe Sepsi şi jucăm tot cu ei. O să încerc să le transmit jucătorilor faptul că acele două jocuri au trecut, nu mai contează, începe un alt ciclu pentru noi, care este extrem, extrem de important. Au avut câtiva jucători suspendați ultima dată. Cu siguranţă jocul va fi mai greu pentru că probabil vor aborda altfel această partidă, vor dori şi ei să acumuleze puncte. Probabil se vor apăra mai mult decât până acum”, a declarat fostul mijlocaș.

Antrenorul CFR-ului susține că nu s-a gândit deloc la o posibilă revenire a lui Dan Petrescu pe banca clujenilor. “Am fost stresat din cauza jocurilor nu din cauza lui Dan Petrescu. Eu am avut o relație foarte bună cu el cât timp a fost aici. Îi doresc baftă în China, are de făcut o muncă grea acolo”, a precizat fostul fotbalist din Gruia.

Tehnicianul campioanei știe de ce are nevoie echipa sa pentru a câștiga un nou titlu. “Cine ajunge la CFR Cluj, indiferent de postură, înseamnă că are valoare. Este un moment bun pentru mine și jucători acum. CFR-ul are nevoie de liniște, în rest cred că echipa are toate ingredientele necesare pentru a câștiga campionatul”, a spus Minteuan.

Partida dintre CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe se va disputa sâmbătă, 9 martie, de la ora 20:15, pe arena din Gruia.

 

Comenteaza