Alin Tișe își asumă responsabilitatea pentru starea gazonului de pe Cluj Arena. „Îmi cer iertare suporterilor şi jucătorilor"

Alin Tișe își asumă responsabilitatea pentru starea gazonului de pe Cluj Arena. „Îmi cer iertare suporterilor şi jucătorilor"
| Foto: Facebook - FC Universitatea Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj a intervenit la TV după meciul „U” - Rapid și a anunțat ce se întâmplă cu gazonul de pe Cluj Arena.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a explicat situaţia deplorabilă a gazonului de pe Cluj Arena. Acesta şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru situaţia creată şi a reamintit faptul că suprafaţa va fi schimbată în totalitate, însă doar în momentul în care vremea va permite acest lucru.

Din nefericire, gazonul de pe Cluj Arena a fost impracticabil la meciul dintre „U” și Rapida (0-0). Atât antrenorii, cât și jucătorii s-au plâns la finalul partidei de starea proastă în care se prezintă suprafața de joc. 

Președinte CJ Cluj: Vom avea un gazon nou pe Cluj-Arena

Alin Tișe a dat explicații în privința gazonului de pe Cluj Arena, de ce se prezintă la un nivel atât de scăzut și ce măsuri s-au luat pentru a evita astfel de situații pe viitor.

Președintele CJ Cluj și-a cerut scuze și și-a asumat responsabilitatea pentru situația creată.

„Suntem într-o procedură de schimbare a gazonului, regret că aceste două meciuri s-au jucat în aceste condiţii. Aşteptăm să se îmbunătăţească vremea pentru a schimba gazonul, acest lucru se va întâmpla când vremea ne va permite. Îmi cer iertare suporterilor şi jucătorilor, din noiembie nu s-a mai putut lucra. Practic, Consiliul Județean a demarat procedurile pentru a putea să schimbe în totalitate atât sistemul de drenaj, cât și sistemul de încălzire și gazonul odată ce vremea va permite. Însă acum este frig, şi sistemul de încălzire nu e folosit pentru că curentul costă mult şi echipele nu-şi permit. Nu sunt condiţii optime, îmi asum responsabilitatea de a schimba gazonul. Dar nu putem interveni în acest moment din cauza vremii. Suntem conștienți că trebuie să remediem cât mai rapid situația gazonului, deoarece vom găzdui și Campionatul European de Tineret la vară”, a declarat Alin Tișe în direct la Prima Sport, după finalul partidei „U” Cluj - Rapid București.

Vremea rea nu permite schimbarea gazonului

Alin Tișe a explicat de ce gazonul nu a fost încălzit cu o săptămână înainte și a spus că și-ar fi dorit ca suprafața de joc să fie schimbată mult mai repede.

„Sistemul de încălzire ar aduce cheltuieli uriaşe, ar trebui să-l pornim cu o săptămână înainte şi nu s-ar putea plăti de către clubul Universitatea Cluj. Trebuie să avem responsabilitatea de a oferi acest gazon în condiţii optime. Dorinţa mea a fost să facem schimbarea mai repede, dar timpul nu a permis. Dacă gazonul nu e încălzit şi sistemul de drenaj nu merge, se adună apă şi se creează acest noroi. Trebuie să ne mişcăm repede, licitaţia a fost deja demarată. De îndată ce timpul ne va permite, vom pune un gazon potrivit pentru un astfel de stadion, la fel ca și cel de pe stadionul celor de la CFR și alte stadioane din România. Va fi un gazon la standarde înalte, care va permite unor echipe să poată juca şi în perioada de iarnă, cu condiţiile să poată plăti costurile pentru un astfel de gazon.

Eu mi-aş dori să fiu cel mai aplaudat şi lumea să vorbească despre fotbal, nu despre gazon. Eu am făcut demersurile, nu este o scuză, este vorba strict despre perioada de iarnă a anului. Este posibil să fie erori la firma externă la care am apelat. Este posibil să fi existat erori la întreţinerea de-a lungul timpului, noi plătim din banii tuturor clujenilor firmele care fac mentenanţă”, a mai explicat Tișe.

Organizatorii de evenimente vor fi obligați să schimbe integral gazonul. 

„Aceste stadioane găzduiesc, pentru că sunt publice, şi alte tipuri de evenimente. Eu văd o singură soluţie: implementarea celui mai bun gazon, apoi fiecare eveniment public de altă natură să schimbe din nou gazonul. Orice eveniment care afectează gazonul, pista sau drenajul să ducă la schimbarea integrală a gazonului. Cei de la Untold au schimbat partea de gazon afectată de eveniment, dar ne-am dat seama că asta nu este o soluţie, pentru că evenimentele afectează şi drenajul", a mai spus Alin Tișe.

Cluj Arena va avea în curând un nou gazon modern. Până atunci, pentru a alege firma care se va ocupa de acest proiect, CJ Cluj a lansat o licitație publică. Valoarea totală estimata a contractului este de 3,25 milioane de lei (aproximativ 658.000 de euro).

Finanțarea proiectului este se va face din fonduri bugetare. Asta înseamnă că, pentru prima dată de la inaugurarea din 2011, gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat din bani publici.

Conform caietului de sarcini, gazonul, în suprafață de 7.900 metri pătrați, va fi cu iarbă naturală, nu hibrid, așa cum se vehiculase. Totuși, în zona porților și a careului mare, gazonul natural va fi ranforsat, pe o suprafață de 450 metri pătrați, cu fibre de gazon sintetic.

Comenteaza