Allez les Bleus! Dubla lui Griezmann îi trimite pe francezi în finala cu Portugalia - VIDEO

Allez les Bleus! Dubla lui Griezmann îi trimite pe francezi în finala cu Portugalia - VIDEO
"Cocoșii Galici" s-au calificat în finala Uefa Euro 2016, scor 2-0, la capătul unei partide dramatice cu deținătoarea titlului mondial, Germania.

Asemeni Portugaliei, care la rândul ei nu lăsase impresia că va avea un parcurs lung la turneul din Franța, țara gazdă nu s-a îmbătat cu apă rece după succesul înregistrat în fața Islandei (5-2), eliminând și trupa lui Joachim Low, una dintre principalele candidate la trofeu.

Jucătorul care a făcut diferența de pe teren a fost, fără doar și poate, atacantul lui Atletico Madrid, Antoine Griezmann, care a punctat în două rânduri. Primul gol a fost semnat în minutul 47, din lovitură de la 11 metri, iar cel de-al doilea a venit în minutul 72.

Și totuși, reușitele atacantului în vârstă de 25 ani se datorează și unor momente de neinspirație ale defensivei adverse. Penalty-ul din prelungirile primei reprize a fost dictat de centralul Nicola Rizzoli în urma unui henț comis în careu de către căpitanul nemților, Bastian Schweinsteiger, care a primit, totodată, și un cartonaș galben.

În ceea ce privește golul secund, goalkeeperul Manuel Neuer a încercat să respingă balonul, dar emoțiile, presiunea publicului, a coechipierilor și miza meciului l-au copleșit într-o oarecare măsură, mingea ajungând în posesia aceluiași Griezmann, care avea să dubleze avantajul Franței de pe tabelă cu 18 minute înainte de final.

CLICK AICI PENTRU VIDEO

Cu excepția lui Sami Khedira, care a suferit o accidentare în confruntarea cu Italia din sferturi, Joachim Low a avut la dispoziție tot restul lotului convocat la Euro 2016, cu excepţia lui Gomez, astfel că eliminarea suferită joi seara nu se poate pune, neapărat, pe seama unor absențe.

Germania s-a dovedit a fi mai agresivă pe parcursul disputei de la Marsilia, fapt explicat de numărul semnificativ de cartonașe galbene încasate, 4, comparativ cu Franța, care a strâns doar unul.

Germania și-a dorit să ajungă în actul final al Europeanului la fel de mult ca şi Franța dar, deşi nemții au rezistat eroic la fazele create de Giroud, Pogba, Payet sau Matuidi, cele două erori comise de căpitanul Schweinsteiger, respectiv portarul Neuer, au cântărit greu în ecuația jocului. De altfel, Manuel Neuer s-a descurcat remarcabil la celelalte acțiuni ale atacanților francezi.

Nemții au avut pe gazon fotbaliști de înaltă clasă, începând cu Schweinsteiger, Ozil, Draxler și terminând cu Thomas Muller, Jerome Boateng sau Toni Kroos, dar rămâne un semn de întrebare în privința deciziei lui Joachim Low de a nu-i utiliza pe Andre Schurrle sau Lukas Podolski, jucători care și-ar fi putut aduce oricând aportul pe teren într-o semifinală de Campionat European.

Concluzia pe care o putem trage înainte de marea finală de pe Stade de France este că lupta pentru trofeu va fi dată, în cele din urmă, de două naționale care nu păreau capabile să atingă această fază a competiției, având în vedere prestația din faza grupelor, unde Portugalia s-a calificat de pe locul trei, după trei rezultate de egalitate cu Islanda, Austria și Ungaria, iar Franța, cu toate că și-a câștigat grupa, a obținut două succese la limită în fața României și Albaniei și o remiză în confruntarea cu Elveția.

Pentru Portugalia va fi a doua finală de Campionat European, după cea din 2004, când a pierdut cu 0-1 în fața Greciei lui Katsouranis, Karagounis și Charisteas. La polul opus, Franța se află la cea de-a treia calificare în ultimul act al unui turneu final continental, primele două fiind câștigate, la edițiile din 1984 și 2000. De asemenea, "Cocoșii Galici" mai au în palmares un titlu mondial, în 1998 și o finală, la turneul din 2006.

Germania - Franța 0-2 (0-1)

Germania: Neuer - Hector, Howedes, Jerome Boateng, Kimmich - Schweinsteiger (cpt.), Emre Can - Draxler, Kroos, Ozil - Thomas Muller

Antrenor: Joachim Low

Franța: Lloris (cpt.) - Sagna, Koscienlny, Umtiti, Evra - Ssisoko, Pogba, Matuidi, Payet - Antoine Griezmann, Olivier Giroud

Antrenor: Didier Deschamps

 

Comenteaza