Breaking news AM ÎNVINS! România bate campioana mondială și intră în semifinalele Fed Cup

AM ÎNVINS! România bate campioana mondială și intră în semifinalele Fed Cup

Echipa feminină de tenis s-a calificat în semifinalele Fed Cup după ce a învins Cehia pe terenul acesteia după o partidă dramatică.

România a învins Cehia, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-2, duminică seara, la Ostrava, după victoria dramatică a perechii Irina Begu/ Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/ Katerina Siniakova, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.

În meciul decisiv, după trei ore de joc, Begu și Niculescu au învins cele mai bune jucătoare de dublu ale lumii, Siniakova și Krejcikova, duble câștigătoare de Mare Șlem în 2018. La simplu, Simona Halep s-a impus atât cu Katerina Siniakova 6-4, 6-0, cât și cu Karolina Pliskova, 6-4, 5-7, 6-4, în timp ce Mihaela Buzărnescu a cedat ambele partide: 1-6, 4-6 cu Pliskova și 4-6, 2-6 cu Siniakova.

Halep, Begu, Niculescu, Buzărnescu și Bogdan duc astfel România în semifinalele Fed Cup, performanță reușită o singură dată în istoria tenisului românesc, în 1973. Meciul pentru calificarea în finală va avea loc în compania Franței, în deplasare, în perioada 20-21 aprilie.

Comenteaza