Amânarea Campionatului European ajută cluburile din Liga 1. Actualul criteriu U21 va fi valabil până în 2022

Amânarea Campionatului European ajută cluburile din Liga 1. Actualul criteriu U21 va fi valabil până în 2022
| Foto: facebook.com/cfr1907

Din cauza faptului că turneul final continental rezervat seniorilor a fost amânat pentru 2021, și cel de tineret va fi decalat cu un an și va influența regula U21 din Liga 1.

Pandemia de coronavirus afectează fotbalul european și mondial, iar mai multe competiții au fost suspendate sau amânate. Este și cazul EURO 2020 care a fost amânat pentru vara anului viitor. Potrivit Fanatik, amânarea turneului final de seniori va cauza și decalarea competiției de tineret pentru 2022, având în vedere că turneul final mondial din Qatar se va disputa în noiembrie și decembrie.

Amânarea Europeanului de tineret va însemna un ajutor important pentru cluburile din Liga 1 care se confruntă cu probleme în ceea ce privește regula U21, printre care și campioana CFR Cluj.

Dacă din sezonul viitor formațiile trebuiau să folosească tineri născuți după 1 ianuarie 2000, pentru stagiunea viitoare se va păstra actualul criteriu: jucători născuți după 1 ianuarie 1998. CFR Cluj are acum în lot șapte jucători U21, însă doar patru erau eligibili în sezonul viitor al Ligii 1.

Comenteaza