Ambros Martin, bucuros după victoria cu Norvegia: “Mai important decât punctele este felul în care jucăm”

Ambros Martin, bucuros după victoria cu Norvegia: “Mai important decât punctele este felul în care jucăm”
| Foto: facebook.com/ehfeuro

În ciuda succesului împotriva campioanei europene, selecționerul îndeamnă la concentrare înaintea partidelor din faza a doua a grupelor.

După victorii împotriva Cehiei și Germaniei, “tricolorele” au trecut într-o manieră entuziasmantă de deținătoarea titlului continental, Norvegia. Cu o apărare foarte bună și un portar în zi mare, Yulia Dumanska, româncele au dominat clar partida. Și atacul a funcționat la capacitate maximă, iar Cristina Neagu a reușit 11 goluri în poarta nordicelor. Clujeanca Cristina Laslo a înscris, la rândul său, un gol împotriva legendarei Katrine Lunde.

Selecționerul echipei naționale, Ambros Martin s-a delcarat încântat de victoria României. “Trebuia să fie un astfel de joc, dacă voiam să învingem Norvegia. A fost o situaţie specială, în care Norvegia avea neapărat nevoie de aceste două puncte. Suntem fericiţi că am reuşit să jucăm la acest nivel. Pentru noi, mai important decât punctele este felul în care jucăm. Asta mă bucură cel mai mult

După trei meciuri tari, lucrurile se schimbă puţin din punct de vedere fizic. Trebuie să ne recuperăm, începe să conteze şi pregătirea fizică. Viitoarea noastră adversară joacă şi ea foarte bine. Trebuie să fim pregătiţi. Următoarele două zile nu se poate vorbi de relaxare. Recuperare, nu relaxare. Nu este timp de relaxare. Sigur, există un pic de oboseală fizică, dar sunt sigur că nu şi la nivel mental”, a declarat selecționerul pentru TVR.

Ibericul a explicat căderea din jocul “tricolorelor” din startul actului secund, dar și-a lăudat elevele. “Vreau să le felicit pe fete. Ştiu că fetele noastre vor fi motivate şi vor lupta mereu, tot timpul, ştiu că vor da tot ce pot şi în grupele principale. Cred că după primul minut al meciului nu ne simţeam atât de confortabil, pentru că primisem multe goluri. A trebuit să găsim o soluţie pentru a pune mai multe probleme cu defensiva noastră.

Ne aşteptam ca Norvegia să revină puternic şi să forţeze imediat după pauză, să atingă potenţialul maxim, iar acolo am avut câteva probleme în a marca, dar primul nostru gol a deblocat situaţia. Am avut un portar care a fost pe fază când ele au avut şanse şi a avut nişte parade de excepţie în momente-cheie”, a precizat Ambros Martin.

România se va muta la Nancy pentru meciurile din Main Round, unde va întâlni Olanda, Spania și Ungaria.

Comenteaza