Ambros Martin, după înfrângerea în fața Olandei: “Cheia meciului a fost la începutul reprizei a doua”

Ambros Martin, după înfrângerea în fața Olandei: “Cheia meciului a fost la începutul reprizei a doua”
| Foto: facebook.com/FRH-Federația-Română-de-Handbal-Official

România a pierdut primul meci în Main Round-ul Campionatului European, scor 29-24, în fața olandezelor, dar păstrează șanse importante la calificarea în semifinale.

După un parcurs perfect în prima fază a grupelor, “tricolorele” au dat peste un adversar cu adevărat puternic, care a profitat de fiecare slăbiciune din jocul româncelor. Elevele lui Ambros Martin s-au recunoscut învinse la final de o echipă care a jucat un handbal mai bun decât ele.

La rândul său, selecționerul spaniol a identificat cauzele înfrângerii împotriva Olandei. “Azi nimic nu a mers pentru noi. Nu am reușit să jucăm la un nivel ridicat, ca în meciurile precedente. Olanda e o echipă bună, cu jucătoare foarte bune. Azi n-au mers nici apărarea, nici atacul. Diferențele nu sunt mari și trebuie să jucăm bine. Nu ne putem permite să jucăm așa cum am făcut-o azi.

Trebuie să luptăm în continuare, pentru că spiritul echipei este bun. Nu m-a surprins Olanda, știam că e o echipă bună. Cheia meciului a fost la începutul reprizei a doua. Ele au luat un avantaj mare și au jucat cu încredere. Noi am fost mai tot timpul în urmă și e greu să câștigi cu o echipă ca Olanda

Am jucat foarte bine în prima fază a grupelor. Și azi am luptat pentru cele două puncte, ne pregătim pentru meciul cu Spania. Trebuie să recuperăm jucătoarele și fizic și mental pentru meciurile care urmează”, a declarat Ambros Martin, potrivit Digisport. 

Pentru România urmează partida cu Spania, care se va disputa marți, 11 decembrie, de la ora 19:00.

Comenteaza