Ana Bogdan, favorita publicului, a fost eliminată de la Transylvania Open 2023

Ana Bogdan, favorita publicului, a fost eliminată de la Transylvania Open 2023
| Foto: Transylvania Open

Sportiva din România a ratat șansa de a se califica în semifinale, după ce a fost învinsă de Rebeka Masarova, scor 3-6, 7-6(4), 6-3. 

Sub privirile primarului Emil Boc, dar și ale secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, sau ale fostului fotbalist Ilie Dumitrescu, Ana Bogdan a intrat în uralele publicului pe terenul central din BT Arena.

Românca a avut parte de sprijin încă de la primul serviciu, iar fiecare punct reușit de ea a fost aplaudat frenetic. Rebeka Masarova a servit puternic, însă Ana Bogdan a avut replică de fiecare dată, ba chiar i-a răspuns cu aceeași monedă.

Iberica a suferit la capitolul concentrare și a comis o serie de erori, de care românca nu a ezitat să profite. Astfel, și-a adjudecat primul set, scor 6-3.

Setul secund avea să fie ceva mai echilibrat. Cele două sportive și-au câștigat serviciul pentru o bună perioadă, iar câșigătoarea avea să se stabilească la tie-break. Echilibrul s-a păstrat în continuare, dar Masarova a avut nervii mai tari, a câștigat 7-6(4) și a trimis meciul în decisiv.

Moralul Anei Bogdan a părut să fie afectat de cele întâmplate în setul secund, iar adversara din Spania s-a îndreptat spre un succes ce părea improbabil al jumătatea meciului. Astfel, Rebeka Masarova a câștigat, scor 3-6, 7-6(4), 6-3 și s-a calificat în semifinalele competiției.

Pe tabloul de dublu, favoritele 1 ale turneului, Elena Gabriela Ruse și Alycia Parks, au fost eliminate de perechea Jodie Burrage/Jil Teichmann, scor 6-3, 6-4.

Comenteaza