Analiza lui Sabău. Cum vede fostul internațional barajul “U” Cluj - Dinamo: “Sunt convins că vor fi meciuri echilibrate”

Analiza lui Sabău. Cum vede fostul internațional barajul “U” Cluj - Dinamo: “Sunt convins că vor fi meciuri echilibrate”
| Foto: prosport.ro

Fost jucător al ambelor echipe, Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre “dubla” care va decide atât sezonul clujenilor, cât și pe cel al formației din capitală.

Universitatea Cluj a avut parte de două rezultate negative în finalul play-off-ului de Liga a 2-a, care i-au trimis pe “studenți” la baraj. Elevii lui Erik Lincar urmează să se dueleze cu Dinamo, ecihpă ce e a avut, la rândul ei, parte de un sezon dezamăgitor.

Fost fotbalist atât la “U” Cluj, cât și la Dinamo, Ioan Ovidiu Sabău a prefațat întâlnirea dintre cele două echipe și consideră că duelul va fi mai echilibrat decât pare la prima vedere.

“Eu nu văd Dinamo favorită. Sunt convins că vor fi meciuri echilibrate. Cred că cei de la U Cluj vor fi mai motivați decât cei de la Dinamo. Sunt mult mai legați de ceea ce înseamnă obiectiv. Din punct de vedere financiar n-au avut nicio problemă, au stabilitate, siguranța viitorului. Au fost respectați. Dincolo, la Dinamo, nu știu câtă motivație mai au jucătorii, când nu știu dacă vor mai rămâne. Asta ar fi logic.

E adevărat, la U Cluj lucrurile nu au mai funcționat în ultima perioadă. Toată lumea se aștepta să promoveze direct, mai ales după cele două victorii cu Chiajna și cu Petrolul, în care echipa a jucat foarte bine. Lotul este unul echilibrat.

Starea de spirit și entuziasmul s-au deteriorat după înfrângerile cu Slobozia și cu Hermannstadt. Au apărut nemulțumirile, suporterii au contestat jucătorii. Nu-i ușor pentru Lincar să gestioneze momentul și presiunea care s-a creat.

E posibil ca unii jucători tineri de la U Cluj să se blocheze numai când aud numele lui Dinamo. În mod normal, n-ar trebui să se întâmple asta când analizezi jocul și situația de la Dinamo. La cum arată anumiți jucători de la Dinamo, eu să fiu la U Cluj aș juca cu multă, multă dezinvoltură și încredere. Aș juca de la egal la egal.

Important este ca Lincar și jucătorii să creadă în șansele de promovare, să lupte pentru asta. Va conta mult starea de spirit de la ora meciurilor, forma sportivă, dar și norocul. Clar, publicul va umple stadionul la Cluj. Va fi spectacol în tribune, mai ales că galeriile celor două echipe sunt înfrățite. Fiecare își va susține însă favoriții”, a spus Sabău pentru GSP.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza