ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat "tricolorii" în meciul cu Muntenegru

ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat
Naţionala României a încheiat la egalitate (1-1) partida cu Muntenegru de la Cluj, din debutul preliminariilor CM 2018. ZIUA de CLUJ vă prezintă o analiză a celor 14 fotbalişti utilizaţi de Christoph Daum.

COSTEL PANTILIMON - 6

Portarul de 29 ani a avut o prestaţie mulţumitoare în confruntarea cu Muntenegru. În minutul 5, a reuşit să-l oprească pe atacantul Beciraj din drumul spre gol. Acesta scăpase singur, dar Pantilimon a ieşit inspirat şi i-a închis unghiul. Cu toate acestea, în minutul 87 a fost învins de Jovetic din fază fixă, la o contrare la care portarul nostru a ezitat să iasă pe centrare. Duminică, goalkeeperul de la Watford a bifat a 23-a selecţie la prima reprezentativă.

ROMARIO BENZAR - 6

Mijlocaşul de la FC Viitorul s-a aflat la primul meci în tricoul Naţionalei de seniori. Fotbalistul de 24 ani a mai evoluat şi pentru seleţionatele U17, U19 şi U21. În partida cu Muntenegru, Benzar a avut o evoluţie destul de bună în banda dreaptă a defensivei. Aportul său ofensiv a fost limitat, însă s-a descurcat bine pe faza de apărare.

COSMIN MOŢI - 5

Fundaşul de 31 ani a ajuns la a 9-a selecţie în Naţională. A reuşit să-l blocheze în numeroase rânduri pe Jovetic, dar a greşit la faza din minutul 5, când nu s-a coordonat cu Dragoş Grigore, iar Beciraj a scăpat din marcaj. În minutul 40 s-a ales cu un cartonaş galben.

DRAGOŞ GRIGORE - 5

Apărătorul central de la Al-Sailiya (Qatar) a fost desemnat căpitan în meciul cu Muntenegru, după accidentarea lui Vlad Chiricheş. Jovetic a înscris golul Muntenegrului din apropierealui Dragoş Grigore, la o fază la care nici acum nu e clar cine trebuia să îl "marcheze" pe atacantul advers.

STELIANO FILIP - 6

Fundaşul stânga de la Dinamo a avut o prestaţie ezitantă în partida de la Cluj. Jocul său de pase a suferit mult, mai ales în prima repriză. Chiar dacă, defensiv, nu a greşit, rolul său la construcţie a fost unul redus. Totuşi, este un jucător tânăr şi promiţător, care a evoluat pentru selecţionatele U17, U19 şi U21 până să ajungă titlular în Naţionala "mare". Duminică, Filip a bifat a 9-a prezenţă sub "tricolor".

OVIDIU HOBAN - 5

A jucat modest în partida de pe Cluj Arena. La 33 de ani, a fost cel mai "bătrân" jucător al "României de pe teren. Până acum a strâns 24 meciuri la prima reprezentativă şi a marcat un singur gol. A fost şi primul fotbalist schimbat de Daum, în min. 69, când a intrat pe teren Gabriel Torje.

CRISTIAN SĂPUNARU - 6

Jucătorul de 32 ani poate evolua atât pe postul de fundaş, cât şi pe cel de mijlocaş defensiv. Duminică, Săpunaru a fost distribuit de Christoph Daum în linia de mijloc. A avut o prestaţie destul de bună, mai ales în comparaţie cu colegul său Hoban. În minutul 7 a avut chiar şi şansa de a marca, dar şutul său din unghi a lovit doar plasa laterală.

ERIC BICFALVI - 6

Mijlocaşul de la Tom Tomsk (Rusia) s-a aflat la cel de-al doilea meci în tricoul primei reprezentative. El a debutat la Naţională pe 18 noiembrie 2014, într-un amical cu Danemarca, scor 2-0. Prestaţia fotbalistului de 28 ani a fost destul de modestă. Greoi şi neinspirat, Bicfalvi a fost înlocuit cu Adi Popa, în minutul 76.

NICOLAE STANCIU - 7

Chiar dacă a ratat de la 11 metri, Stanciu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României din confruntarea cu Muntenegru. A avut trei ocazii de a înscrie (min. 25, 46 şi 62). În minutul 85, a pasat decisiv la golulmarcat de Adi Popa. Penalty-ul ratat în minutul 97 a privat, însă, selecţionata lui Daum de prima victorie cu Muntenegru într-un joc oficial.

FLORIN ANDONE - 6

Atacantul lui Deportivo nu a avut o prestaţie foarte convingătoare, deşi s-a zbătut mult şi a încercat să facă faţă jocului fizic practicat de fundaşii adverşi. În minutul 20 a ratat ocazia meciului: lansat de Stanciu în adâncime, Andone a scăpat singur cu portarul, dar şutul său a fost respins de goalkeeperul muntenegrean. A fost schimbat în minutul 69 cu Gabi Torje. Până acum a strâns 10 meciuri şi un gol la prima reprezentativă.

BOGDAN STANCU - 5

Distribuit în bandă, golgheterul "tricolorilor" a jucat modest în primul meci din preliminariile CM 2018. Nu a avut ocazii notabile de a înscrie. În minutul 90, Stancu a fost înlocuit cu Claudiu Keşeru. Comparativ cu evoluţiile de la Euro 2016, unde a înscris 2 goluri, Stancu se află într-o scădere de formă.

GABRIEL TORJE - 5

Jucătorul cu cele mai multe selecţii din lotul convocat de Daum a intrat pe teren în minutul 69, în locul lui Ovidiu Hoban. Nu a reuşit să se evidenţieze prea mult. În minutul 94, l-a încercat pe goalkeeperul advers cu un şut de la 40 metri, care a trecut însă departe de poarta lui Bozovic. Până acum, Torje a strâns 54 meciuri la Naţionala "mare" şi a înscris 11 goluri.

ADI POPA - 8

Mijlocaşul de 28 ani a fost omul potrivit la locul potrivit. La scurt timp de la intrarea pe teren în locul lui Bicfalvi (76), a reuşit să marcheze după o pasă primită de la Stanciu (85). 

CLAUDIU KEŞERU - fără notă

Atacantul de la Ludogoreţ Razgrad a intrat pe teren în minutul 90. Nu a avut suficient timp să se remarce, dar a scos penalty-ul din minutul 97, ratat ulterior de Stanciu.

Comenteaza