ANALIZĂ. “U” Cluj la finalul turului. Care au fost cei mai buni jucători, unde s-au pierdut puncte importante

ANALIZĂ. “U” Cluj la finalul turului. Care au fost cei mai buni jucători, unde s-au pierdut puncte importante
| Foto: Silviu Cristea/fcuniversitateacluj.ro

“Studenții” au încheiat primele 19 etape din Liga a 2-a pe locul cinci, la trei puncte de poziţia secundă, care asigură îndeplinirea obiectivului, promovarea în primul eșalon.

ZIUA de Cluj vă propune o analiză a celor mai importante momente din parcursul Universității Cluj în prima jumătate a campionatului. “Șepcile roșii” au început bine sezonul și au trecut de Metaloglobus, la începutul lunii august. A urmat o înfrângere neașteptată împotriva Chindiei Târgoviște, care a dat startul unei serii negative în deplasare ce a luat sfârșit doar în etapa a 11-a, când clujenii au învins Farul Constanța. Partida de la malul mării era a patra dintr-o serie de 12 partide fără înfrângere, care continuă pentru “U”.

Clujenii au pierdut și puncte importante în acest sezon, cu formații mai slab cotate. Înfrângere de la Timișoara, cu ASU Poli, remizele pe teren propriu cu Daco-Getica sau CS Balotești sunt doar câteva dintre rezultatele negative înregistrare de “studenți”. Dacă ar fi câștigat toate meciurile cu echipele mai slab clasate la finalul turului, Universitatea Cluj ar fi avut 49 de puncte și conducea detașat ierarhia Ligii a 2-a.

Sub comanda celor doi antrenori din actuala stagiune, Adrian Falub și Mircea Cojocaru, au evoluat 21 de fotbaliști. Dintre aceștia, doar trei jucători au fost pe teren în toate cele 19 partide, portarul Dur-Bozoancă, fundașul Abrudan și atacantul Gavra. Vârful originar din Arad este și cel mai bun marcator al clujenilor din acest sezon, cu 10 goluri. Printre golgheterii “Șepcilor roșii” se află și Dorin Goga cu opt goluri și Octavian Ursu cu cinci reușite. În total, 14 dintre cei 21 de jucători au înscris în stagiunea 2017-2018.

Cel mai bun jucător în tur pentru "U", conform  notelor acordate dup[ fiecare partidă de ZIUA de Cluj,  a fost Gabriel Giurgiu (media 6,8), urmat de Alexandru Coman și Cristian Gavra (ambii 6,6).

Cel mai bun 11 al Universității Cluj, conform notelor ZIUA de Cluj:

Dur-Bozoancă (6,2) – Al. Coman (6,6), Abrudan (4,5), Cordoș (4,4), Berci (6,1) – Giurgiu (6,8), Florescu (6,5), Sepsi (6) – Hațiegan (5,1), Gavra (6,6), Goga (6,1)

La finalul primei părții a stagiunii, clujenii ocupă locul al cincilea, cu 38 de puncte, la trei distanță de primul loc ce garantează promovarea directă în prima ligă. Următorul meci pentru “studenți” va fi în deplasare, împotriva bucureștenilor de la Metaloglobus.

Comenteaza