Anamaria Prodan anunţă dezastrul la “U”: “E posibil să ne retragem din campionat!”

Anamaria Prodan anunţă dezastrul la “U”: “E posibil să ne retragem din campionat!”
Preşedintele executiv al “Şepcilor roşii” spune că situaţia financiară a clubului e catastrofală, existând chiar şi posibilitatea ca echipa să nu mai continue în acest sezon de Liga I.

Deşi linia de clasament după două etape scurse din Liga I nu arată deloc rău pentru Universitatea, problemele clubului se acutizează pe zi ce trece. Anamaria Prodan a declarat pentru ZIUA de CLUJ că din cauza situaţiei financiare există chiar şi posibilitatea ca echipa să se retragă din Liga I. "Şepcile roşii" sunt aproape să piardă toată grupa de juniori campioană naţională din cauză că clubul nu le poate asigura cazarea.

Universitatea se află în în pragul colapsului. Plecarea lui Florian Walter la Ploieşti a stârnit o furtună care ar putea şterge clubul clujean de pe harta Ligii I. Banii din drepturile tv, aproximativ 500.000 de euro au fost redirecţionaţi către bugetul de stat, dar conturile clubului nu au fost încă deblocate din cauza unei diferenţe de aproximativ 100.000 de euro, cât a mai rămas de achitat. Anamaria Prodan spune că nu a reuşit să găsească sprijin financiar la nici o companie din oraş, iar clubul ar putea intra în incapacitatea de a plăti salariile către jucători. "Urmează să plătim prima tranşă din contracte, dar nu ştiu de unde vom avea bani. Când am venit am crezut că există oameni de afaceri, companii, care iubesc acest club. M-am aşteptat să găsesc sprijin la comunitatea localtă, dar m-am înşelat. Până acum credeam că oamenii consideră că Florian Walter se va întoarce şi de aceea nu vin alături de "U", clubul pe care se bat cu pumnul în piept că-l iubesc. Walter e deja oficial la Petrolul Ploieşti, nu se pune problema să se mai întoarcă, aşa că tot nu înţeleg de ce nu suntem sprijiniţi", s-a plâns Anamaria Prodan.

Preşedintele executiv al clubului a anunţat că vremurile negre abia încep la Universitatea, iar totul ar putea culmina cu retragerea echipei din campionat. Prodan a afirmat că nu a avut bani nici pentru deplasarea echipei la Bucureşti, pentru meciul cu Steaua, costurile fiind suportate, până la urmă, de un om de afaceri. "Există şi posibilitatea, destul de mare, să punem lacătul şi să ne retragem din campionat. Nu văd cum mai putem continua. Avem inclusiv jucători care au rămas cu contractele vechi, avem de achitat deplasări. Cu meciul de la Bucureşti am rezolvat pe ultima sută de metri, graţie ajutorului pe care l-am primit de la un clujean de bine, dar gândiţi-vă că urmează şi alte partide, alte deplasări, pe care nu ştiu cum le acoperim", a mai spus Anamaria Prodan.

Universitatea ar putea rămâne inclusiv fără grupa de juniori B campioană naţională în sezonul trecut. Micii fotbalişti s-au prezentat ieri la reunirea pentru stagiunea următoare, dar au fost anunţaţi că clubul nu are unde să-i cazeze, iar părinţii au luat decizia să părăseacă Clujul, majoritatea fiind originari din alte oraşe. "Până acum, juniorii erau cazaţi la internatul Liceului Energetic, dar cei de acolo ne-au anunţat că nu mai vor să continue colaborarea din cauza unor datorii mai vechi. Am încercat să iau legătura cu cei din conducerea Universităţii "Babeş-Bolyai" pentru a ne sprijini. Am înţeles că domnul rector spunea în urmă cu puţină vreme că e dispus să ajute clubul măcar prin oferirea unor facilităţi pentru copii şi juniori. Din păcate nu am reuşit să găsesc înţelegere. Părinţii copiilor mi-au spus că nu mai vor continue aici, la "U", aşa că cel mai probabil îi vom pierde. Mie mi-e extraordinar de greu să ţin prima echipă, darmite şi juniorii", a mai spus Anamaria Prodan.

Juniorii Republicani B au câştigat în urmă cu două luni finala campionatului, după o victorie contra celor de la Liberty Oradea. Cei mai talentaţi jucători ai generaţiei au luat deja drumul Ploieştiului, urmând să evolueze pentru Petrolul, iar o parte dintre cei rămaşi iniţial la "U" ar putea urma acelaşi traseu.

Walter a devenit preşedinte la Petrolul

Florian Walter şi-a oficializat la începutul săptămânii trecerea la Petrolul Ploieşti, fiind numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al "lupilor galbeni". Interesant este că Walter şi-a prezentat demisia din funcţia de director general al Universităţii abia în urmă cu două săptămâni, iar Ioan Mărginean, cel care i-a preluat pachetul de acţiuni, a devenit "interimar" pe respectiva poziţie. Cel poreclit "Limoniu" este singurul care are drept de semnătură în relaţia cu Federaţia Română de Fotbal şi cu Liga Profesionistă.

 

Comenteaza