Andone anunţă tactica cu Slovan: “Voi juca precaut, dar vreau şapte-opt ocazii de gol!”

Andone anunţă tactica cu Slovan: “Voi juca precaut, dar vreau şapte-opt ocazii de gol!”
Campioana României se pregăteşte pentru returul cu Slovan din turul trei al Ligii Campionilor, meci care se va disputa mieruri, de la ora 20:00.

Învingători la Cluj cu 1-0, clujenii vor juca mai precaut pe terenul lui Liberec. "Nu mă voi arunca în atac, nu putem risca atât de mult. Vom fi prudenţi, dar avem pregătite şi surprize", a anunţat Andone.

După un început de sezon poticnit, cu înfrângere în Supercupa României şi două remize cu Gaz Metan şi Ceahlăul Piatra Neamţ, CFR Cluj s-a trezit tocmai când avea mai mare nevoie. La Cluj, "feroviarii" s-au impus în faţa lui Slovan cu 1-0, după un meci în care şi-au creat numeroase ocazii de gol, iar apoi au spulberat Vasluiul cu 3-0. Mâine, campioana României va susţine returul cu Slovan Liberec, din turul III preliminar al Ligii Campionilor, iar Andone nu are emoţii în privinţa calificării. În plus, antrenorul a şi dezvăluit cum va aborda jocul cu cehii. "Am pregătit partida în cel mai mic detaliu. Cunosc foarte bine echipa adversă şi ne-am pregătit aşa cum trebuie pentru acest meci. Nu mă voi arunca în atac, nu putem risca atât de mult. Vom fi prudenţi, vom juca precaut, dar avem pregătite şi câteva surprize. Şi la Cluj am jucat ceva mai precaut şi ne-am creat şapte-opt ocazii de gol. Aşa vom face şi acum, asta îmi doresc. Mă voi închide, dar vreau neapărat să marcăm, să nu trecem prin mari emoţii", a declarat "Fălcosul".

În mod cert, tehnicianul nu se va putea baza la acest joc pe Ciprian Deac, care va absenta cel puţin două luni de zile de pe teren. Nici prezenţa lui Gabi Mureşan nu este sigură, mijlocaşul aflându-se în recuperare după o întindere la ligamente. "Deac va merge la operaţie, este o pierdere importantă pentru noi, este un jucător important, dar va trebui să ne descurcăm o perioadă fără el. Nici pe Gabi nu l-am recuperat încă. Mâine (n.r. -astăzi) vom vedea, la antrenamentul oficial, dacă va rezista. Nu e recuperat sută la sută, vom vedea la antrenament dacă poate şi cât poate juca. În orice situaţie, avem soluţii pentru înlocuirea absenţilor. Am la dispoziţie un lot puternic, am soluţii de rezervă , iar cei care pot intra sunt apropiaţi ca valoare. Nu îmi fac probleme, ne descurcăm, eu am mare încredere în echipa asta", a adăugat antrenorul CFR-ului.

Echipa va pleca în cursul zilei de azi în Cehia, iar în această seară, de la ora 19:00, va susţine antrenamentul oficial. CFR-ul va reveni în România imediat după partida cu Slovan. Dacă va obţine calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, CFR va avea asigurată participarea în grupele Europa League, indiferent de ceea ce va face mai departe. În play-off-ul pentru Ligă, ultimul hop înaintea fazei grupelor, echipa din Gruia poate da piept cu formaţii puternice ca şi Anderlecht, Celtic Glasgow sau FC Basel.

Comenteaza