Andrea Mandorlini, victima vestiarului din Gruia

Andrea Mandorlini, victima vestiarului din Gruia
Italianul ar putea fi următorul antrenor demis de la CFR din cauza presiunii fotbaliştilor, aşa cum s-a întâmplat cu Dusan Uhrin Jr. sau cu Antonio Conceicao.
Prestaţia surprinzător de slabă a “feroviarilor” din ultima perioadă ar putea fi cauzată de relaţia tensionată dintre unii jucători şi antrenorul Andrea Mandorlini, afirmă surse din interiorul clubului. Componenţii echipei clujene nu ar fi la prima tentativă de a “debarca” un antrenor, după cazurile Dusan Uhrin Jr. şi Antonio Conceicao. Preşedintele Iuliu Mureşan spune că nu crede într-un asemenea scenariu.

Evoluţiile “feroviarilor” din ultima perioadă lasă loc de interpretări. Clujenii au avut prestaţii slabe în meciurile de campionat, unele surprinzător de proaste în faţa unor adversari mediocri. Punctul culminant a fost în meciul cu Sportul Studenţesc, când “gaşca nebună” a făcut ce a vrut cu o echipă a cărei apărare a fost uşor de depăşit de sprintenii jucători ai lui Tibor Selymes.

Evoluţia evenimentelor din ultimele săptămâni seamănă mult cu cea din perioada premergătoare demiterii unora dintre foştii antrenori. Dusan Uhrin Jr. a fost demis după doar câteva meciuri pe banca clujenilor, pentru că jucătorii s-au plâns de metodele sale de pregătire. Următorul antrenor, Antonio Conceicao, nu a beneficiat nici el de sprijinul echipei înainte de a fi îndepărtat. De această dată, antrenorul Andrea Mandorlini a întors vestiarul împotriva sa după ce a avut neînţelegeri mai mult sau mai puţin evidente cu o parte din jucători. Urmarea? Atacanţii ratează din poziţii incredibile, fundaşii nu pot ţine pasul cu adversarii, portarul ia goluri pe bandă rulantă, iar mijlocul frânează jocul mai mult decât construieşte. În plus, Gabi Mureşan, jucător de bază în echipa clujenilor, a lipsit în ultimele două meciuri, prima dată pe motiv de oboseală, apoi pentru o indigestie.

Cu toate acestea, preşedintele Iuliu Mureşan respinge categoric varianta ca Mandorlini să fi fost “lucrat” de echipă. “Nu cred că jucătorii au jucat slab în mod intenţionat, niciodată nu ar face asta. Să nu uităm că suntem singura echipă din Liga I care are salariile la zi, nu cred că şi-ar permite să facă asta. Problema este lipsa de concentrare, dar tot ei trebuie să îndrepte situaţia. Nu putem spune că este de vină doar antrenorul sau doar jucătorii, toată echipa poartă responsabilitatea”, a declarat Mureşan pentru ZIUA de CLUJ.

Acesta spune că hotărârea promisă după meciul cu Sportul este păstrarea lui Mandorlini. “Decizia a fost luată, în sensul că antrenorul şi jucătorii trebuie să iasă împreună din situaţia asta. Noi am câştigat campionatul şi Cupa României acum două-trei luni, acum o lună am luat şi Supercupa. De atunci nu s-au făcut schimbări importante, este acelaşi antrenor şi aproximativ aceiaşi jucători. Nu ne-a plecat niciun fotbalist important, dar s-au accidentat Kone şi Bjelanovic”, a mai spus Mureşan, care a anunţat că echipa va primi întăriri în această săptămână. “Va veni un nou atacant în câteva zile, un jucător din străinătate”, a promis preşedintele echipei din Gruia.

Weekend în Italia pentru Mandorlini


Imediat după meciul cu Sportul, Andrea Mandorlini a plecat două zile în Italia, alimentând speculaţiile privind eventuala sa demitere. “Mandorlini s-a dus să îşi rezolve nişte probleme de familie, plecarea lui nu are nicio legătură cu rezultatul din meciul cu Sportul. Se va întoarce astăzi (ieri – n. red.) şi va conduce antrenamentul echipei”, a încheiat Mureşan.


Comenteaza