Andrei Burcă, propus pentru un post de titular la națională: “E unul dintre cei mai buni fundaşi români”

Andrei Burcă, propus pentru un post de titular la națională: “E unul dintre cei mai buni fundaşi români”
| Foto: frf.ro

Stopperul CFR-ului a evoluat la un nivel înalt încă de la startul sezonului, iar jocurile bune reușite în LIga 1 și Europa League i-ar putea asigura un post de titular la națională.

Sosit în Gruia de la FC Botoșani, Burcă a devenit unul dintre cei mai importanți oameni din angrenajul campioanei. Fie că a făcut cuplu cu Paulo VInicius sau cu Kevin Boli, fundașul a evoluat la nivel înalt de fiecare dată. La început de 2020, pe fondul problemelor de lot, Dan Petrescu l-a trimis pe apărător în flancul drept, iar Burcă s-a adaptat repede cu noua poziție.

Având în vedere că echipa națională suferă în partea dreaptă a defensivei, apărătorul campioanei este suținut pentru un post de titular în partida de baraj cu Islanda. Consilierul președintelui FRF, Andrei Vochin, și-a exprimat susținerea pentru titularizarea lui Burcă la Reykjavik.

“În ce situaţie suntem cu jucatorii care evolueaza pe acest post devine o soluţie... Poate deveni o soluţie. Eu cred, fără să fiu implicat în acţiunea de selecţie, că poate deveni o variantă oriunde in lanţul apărătorilor. E unul dintre cei mai buni fundaşi români în momentul ăsta”, a declarat Vochin pentru Telekom Sport.

Comenteaza