Andrei Mureșan, primele declarații de la revenirea la “U” Cluj. “Mă întorc acasă, am o datorie față de club”

Andrei Mureșan, primele declarații de la revenirea la “U” Cluj. “Mă întorc acasă, am o datorie față de club”

Fundașul central a revenit alături de “studenți” după o pauză de 12 ani și a efectuat primul antrenament alături de noii săi colegi.

Universitatea Cluj și-a betonat apărarea cu unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din Liga 1. La 34 de ani, Mureșan are peste 200 de meciuri în primul eșalon și mai multe trofee importante. După o pauză de 12 ani, în care a jucat atât în România, cât și la echipe din estul Europei, stopperul s-a întors la echipa care l-a format și e nerăbdător să evolueze alături de noii săi colegi.

Apărătorul a oferit primele impresii de la revenirea alături de “studenți”. “Mă simt bine, am chef de muncă, avem nevoie de o nouă provocare. Ultima jumătate de an nu a fost foarte bună pentru mine. Vreau să muncesc, să mă bucur de perioada pe care o mai am ca fotbalist.

Mă întorc acasă, ceea ce e foarte important pentru mine. Am mai jucat aici, aici am fost format ca fotbalist și am o datorie față de club. Probabil că suporterii vor avea o atitudine reticentă față de mine, dar sper să treacă peste aceasta și să mă accepte.

Nu a fost o decizie grea, eu mi-am dorit să rămân la Cluj, Universitatea m-a căutat și mi-a demonstrat că mă dorește. Dacă ne propunem obiective mari, cu o echipă unită, cu spirit, cred că le putem obține. Principalul obiectiv este să formăm o echipă care să dorească promovarea.

Noi vom face tot posibilul să reușim din acest an și dacă nu vom reuși acum, vom încerca din nou în sezonul următor. Mă voi implica 100% aici, ce s-a întâmplat la CFR e de domeniul trecutului. Eu vreau să mă antrenez, să fiu cât mai bun.

Nu am mai jucat de mult timp în Liga 2, însă mă voi adapta. Abia aștept să debutez și să facem o figură cât mai bună. Suporterilor le transmit să fie alături de echipă, chiar dacă mă vor critica la început, eu voi face tot posibilul să mă accepte”, a declarat Mureșan.

Despre transfer a vorbit și antrenorul Adrian Falub. “Mureșan a crescut aici, nu e un jucător care se identifică și cu alte echipe. A făcut junioratul aici, a jucat la noi, a promovat cu noi, între timp a plecat în altă parte, dar se reîntoarce azi să își încheie cariera la clubul la care a început. Și-a dorit mult să vină, ne-am dorit și noi și cred că va fi bine primit”, a spus managerul Universității Cluj.

Mureșan și-a început cariera alături de “Șepcile roșii” și a mai evoluat la Gloria Bistrița, Kuban Krasnodar (Rusia), Xazar Lankaran (Azerbaijan), Astra Giurgiu, Sheriff Tiraspol (Republica Moldova) și CFR Cluj. În palmaresul său se află două titluri, două Cupe și o Supercupă a României, dar și o Cupă a Republicii Moldova și o Cupă a Azerbaijanului.  

Comenteaza