Andrija Stipanovic și Patrick Richard, încă un sezon la U-BT Cluj-Napoca

Andrija Stipanovic și Patrick Richard, încă un sezon la U-BT Cluj-Napoca
| Foto: u-bt.basketball

Cei doi veterani din lotul campioanei României vor evolua și în stagiunea următoare în alb și negru.

"Andrija Stipanović are contract cu U-Banca Transilvania valabil și pentru stagiunea viitoare. Drept urmare, pivotul va petrece al patrulea sezon consecutiv alături de campioana României.

Stipe va împlini 37 de ani în luna decembrie și a sosit la echipa noastră de la Cedevita Olimpija Ljubljana. Prin calitățile sale de lider, acesta a devenit rapid unul dintre cei mai apreciați jucători de la U-Banca Transilvania.

Andrija a bifat în ediția precedentă a Ligii Naționale medii de 8.5 puncte, 3.5 recuperări și 2.5 pase decisive, cu un indice al eficienței de 10.0. De asemenea, pivotul a strâns 16 apariții în sezonul anterior din EuroCup, cel mai bun meci al său fiind în deplasare cu Lietkabelis, când a izbutit 20 de puncte.

Stipe are trei titluri, două SuperCupe și o Cupă a României câștigate cu U-Banca Transilvania", a transmis echipa clujeană.

"Mă bucur că voi petrece încă un sezon la Cluj. Ca de fiecare dată, ne-am stabilit obiective importante. Anul trecut am obținut rezultate perfecte în România și ne dorim același lucru și în viitor.

Referitor la EuroCup, nu am avut tare multă experiență, însă acum va fi diferit. Vom avea rezultate mai bune și sunt convins că alături de fani ne vom bucura de un sezon grozav", spune baschetbalistul.

"Patrick Richard va petrece sezonul cu numărul 5 la U-Banca Transilvania, întrucât contractul căpitanului nostru este valabil și la anul.

Americanul care a dobândit pașaport românesc a sosit la echipa clujeană în vara lui 2019. În sezonul 2020-2021 a devenit căpitanul alb-negrilor, pe care i-a condus spre trei titluri, două Cupe și două SuperCupe ale României.

În ediția precedentă de campionat, Richard a înregistrat medii de 9.0 puncte, 3.5 recuperări și 3.4 pase decisive, cu un indice al eficienței de 10.8. Totodată, Patrick a strâns 17 partide în EuroCup, unde s-a evidențiat cu statistici de 11.6 puncte, 4.4 assist-uri și 4.1 recuperări.

Cel mai bun meci al lui Richard în EuroCup a fost acasă împotriva celor de la JL Bourg, când a totalizat 23 de puncte și 8 recuperări. Patrick Richard are 33 de ani și a mai jucat de-a lungul carierei în Spania, Italia sau Germania", anunță campioana României.

"Sunt bucuros că mă voi întoarce la echipă. Va fi sezonul cu numărul 5, iar obiectivul nu s-a schimbat. Vrem să continuăm să facem lucruri grozave în România și să ne apărăm trofeele. De asemenea, suntem bucuroși că vom participa din nou în EuroCup, țelul nostru de acum este să mergem în Play-Off.

Fanii au văzut că avem mulți jucători noi și de abia aștept reunirea lotului. Trebuie să integrăm noii jucători și să ne pregătim pentru un nou sezon. Le transmit fanilor să continue să ne susțină în continuare.

Sunt cei mai buni suporteri din România și printre cei mai buni din Europa, așa că trebuie să arătăm și mai departe ce înseamnă U-Banca Transilvania. Sunt entuziasmat și pregătit să avem un parcurs special. Haide “U”! Vă iubesc pe toți!", e mesajul căpitanului echipei clujene.

Comenteaza