Anglia și Croația se luptă pentru un loc în marea finală a Campionatului Mondial

Anglia și Croația se luptă pentru un loc în marea finală a Campionatului Mondial
| Foto: foto facebook.com/fifaworldcup

Câștigătoarea va înfrunta Franța pentru titlul suprem duminică, la Moscova.

După ce naționala pregătită de Didier Deschamps a reușit calficarea în finală, după o victorie la limită cu Belgia, acum e rândul Angliei și Croației să se dueleze pentru un loc pe Luzhniki. Ambele echipe au mai atins această fază a competiției, însă cu mult timp în urmă. Ex-iugoslavii au fost eliminați, în 1998, de francezi, în timp ce englezii au pierdut cu Germania, în 1990, în Italia. Interesant este faptul că atât Franța cât și Germania au câștigat titlul mondial al respectivele ediții.

Deși au impresionat în grupe, în special printr-o victorie clară împotriva Argentinei, croații au avut nevoie de prelungiri și penalty-uri, atât în optimi cu Danemarca, cât și în sferturi cu Rusia. Oboseala acumulată în cele două partide s-ar putea dovedi decisivă. Totuși, echipa lui Zlatko Dalic se bazează pe cel mai bun cuplu de mijlocaș de la acest turenu final, Luka Modric și Ivan Rakitic.

Anglia este, la fel ca și adversara din această seară, o surpriză a turneului. Deși întotdeauna pornesc printre favoriți, britanicii nu s-au ridicat la turneele recente la nivelul așteptărilor. Acum, băieții lui Gareth Southgate sunt mai aproape ca niciodată de o finală așteptată în Regatul Unit încă din 1966. Având la bază un nucleu tânăr și un joc bazat pe viteza oamenilor din atac, Anglia are o șansă bună să îndeplinească dorința fanilor.

Echipe probabile:

Croația (4-2-3-1): Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Brozovic – Rebic, Modric, Perisic - Mandzukic

Anglia (3-5-2): Pickford – Walker, Maguire, Stones – Trippier, Dele Alli, Henderson, Lingard, Young – Sterling, Kane

Partida va fi transmisă de TVR 1, de la ora 21.

Comenteaza