Antrenorul celor de la JL Bourg s-a întors la Cluj după 30 de ani: "Îmi amintesc atmosfera"

Antrenorul celor de la JL Bourg s-a întors la Cluj după 30 de ani: "Îmi amintesc atmosfera"
| Foto: jlbourg-basket.com

Frederic Fauthoux a evoluat împotriva Universității Cluj, pe vremea când reprezenta Pau Orthez.

În stagiunea 1991-1992, echipa clujeană se duela cu formația din Franța în FIBA European Cup. Dacă pentru Universitatea Cluj evoluau Ghiță Mureșan, Mircea Cristescu, Dorin Pintea sau Marcel Țenter, la Pau Orthez juca Frederic Fauthoux.

Ajuns la 50 de ani, tehnicianul o pregătește în prezent pe JL Bourg en Bresse, care s-a duelat cu U-BT în EuroCup. Așadar, Fauthoux a revenit după mai bine de 30 de ani la Cluj și a rememorat partida contra "studenților".

"A fost un moment extraordinar pentru Pau Orthez și pentru mine. A fost prima oară când am jucat împotriva lui Ghiță Mureșan, iar în următorul an ni s-a alăturat.

Îmi amintesc atmosfera, fumul din sală, fanii au fost extraordinari și sunt foarte fericit că m-am întors în Cluj. Nu prea ținem legătura. El s-a întors de două sau trei ori în Pau însă eu eram în Paris atunci", a declarat antrenorul, conform baschet.ro.

Partida din Sala Sporturilor "Horia Demian" a fost câștigată de Universitatea Cluj, scor 107-101, însă francezii au fost cei care au obținut calificarea, după ce au câștigat a doua manșă cu 100-89.

Comenteaza