Antrenorul CFR Cluj, despre adversarul Astana: ''Am căzut rău! Sunt în formă sportivă bună, au buget extraordinar"

Antrenorul CFR Cluj, despre adversarul Astana: ''Am căzut rău! Sunt în formă sportivă bună, au buget extraordinar"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu, s-a arătat nemulţumit de tragerea la sorţi din primul tur preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

''Am căzut rău! Din cele cinci echipe posibile, n-aş fi vrut Steaua Roşie Belgrad, şi bine ca i-am evitat. Astana a fost a doua pe care nu o voiam, pentru că este o deplasare foarte lungă, joacă pe teren sintetic şi sunt în plin campionat, într-o formă sportivă bună, au buget extraordinar, mulţi bani, îşi permit să plătească un jucător din naţionala României... Ei nu au pierdut nici cu Atletico Madrid sau Galatasaray şi asta spune multe despre forţa lor pe teren propriu'', a spus Dan Petrescu.

Tehnicianul a fost nemulţumit şi de faptul că echipa campioană a României nu a fost cap de serie nici în primul tur preliminar: ''Sunt surprins de poziţia pe care CFR a avut-o la tragere la sorţi, patru tururi preliminare şi nici măcar cap de serie în primul... Este foarte greu pentru fotbalul românesc şi sunt dezamăgit de cum sunt tratate campioanele României''.

Mijlocaşul Ciprian Deac a jucat în Kazahstan, la Aktobe, şi poate oferi informaţii despre Astana. '

'Am vorbit cu Deac, şi el s-a interesat de echipă, orice informaţie e binevenită. O să-i studiez foarte bine, aşa cum fac de fiecare dată cu toţi adversarii'', a subliniat Dan Petrescu. ''În urma cu doi ani am jucat în Kazahstan, cunosc destul de bine echipa, au jucători buni, nu vom avea meciuri uşoare. Vom juca pe un sintetic ciudat, nu prea am mai văzut ca la ei, dar noi trebuie să avem în cap doar să trecem în turul următor'', a spus, la rândul său, Ciprian Deac.

Internaţionalul român vede ''dubla'' cu Astana o oportunitate pentru ca ardelenii să facă uitată eliminarea de anul trecut, de către Dudelange, din Europa League: ''Eu am mare încredere în grupul nostru şi vrem să demonstrăm că meciul cu Dudelange a fost un accident şi nu mai avem voie să facem astfel de jocuri proaste. Trebuie să avem în cap doar calificarea''.

''Din punct de vedere motivaţional este pozitiv că băieţii se gândesc deja să-şi ia revanşa, lotul de jucători nu e schimbat foarte mult, cei care au jucat cu Dudelange sunt cam aceiaşi în acest sezon, e bine că vor să se răzbune şi să se califice mai departe'', a conchis Dan Petrescu.

CFR Cluj va întâlni echipa kazahă FC Astana în primul tur preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi la Nyon. Partida din prima manşă va avea loc în Kazahstan pe 9 sau 10 iulie, iar manşa secundă la Cluj-Napoca, pe 16 sau 17 iulie. FC Astana este liderul la zi al campionatului Kazahstanului, internaţionalul român Dorin Rotariu fiind titular la campioana en titre.

Comenteaza