Antrenorul laudă situația financiară stabilă de la “U” Cluj: “Nu am luat jucători pe 7-8.000 ca după un an să ne desființăm”

Antrenorul laudă situația financiară stabilă de la “U” Cluj: “Nu am luat jucători pe 7-8.000 ca după un an să ne desființăm”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Erik Lincar a dezvăluit că echipa clujeană a încercat să se încadreze în anumite limite în privința sosirii unor jucători și a vorbit despre necestitatea vânzării lui Dican.

“Studenții” au transferat doar jucători din prima ligă, iar Erik Lincar a explicat gândirea din spatele acestor decizii și a arătat cum vânzarea lui Victor Dican a fost necesară pentru stabilitatea financiară a clubului.

“Universitatea Cluj, neavând un buget foarte mare de la Primărire sau Consiliul Județean, cum se întâmplă la alte echipe, a încercat să își facă un buget pe care chiar să se bazeze. Și nu am luat jucători pe 7-8.000 ca după un an să ne desființăm. Poate, pentru acest echilibru, a fost important să îl vindem și pe Dican.

Banii de la Primărie vor veni prin martie-aprilie. Să nu uităm că în sezonul trecut au venit prin august. Nu cred că cineva ar vrea să fie în situația mea de anul trecut, când aveam un obiectiv, dar din punct de vedere financiar puteam avea probleme.

Din acest moment, Universitatea Cluj va merge doar în sus prin prisma situației financiare. Dican, dacă va fi vândut mai departe, va deveni unul dintre cei mai scumpi jucători vânduți de la Liga a 2-a la Liga 1. Fotbalul nu mai e ca acum 30 de ani, când era plătit de o fabrică și rămânea la echipă pentru totdeauna.

FC Botoșani e un exemplu pentru toată lumea. Au echilibru financiar, în fiecare an vând jucători de unul sau două milioane de euro și sunt în continuare pe locul 3 în Liga 1. Au vândut cei mai buni jucători, dar sunt tot acolo sus. Acesta cred că e și viitorul acestei echipe. Asta desigur până la momentul când va veni un investitor, va pune 5 milioane pe masă și atunci putem discuta despre altceva”, a explicat antrenorul.

Erik Lincar, omul din spatele transferului lui Dican la “U” Cluj

Tehnicianul a povestit și o întâmplare din urmă cu câțiva ani și a dezvăluit că el este cel care a intermediat, fără voia sa, transferul jucătorului la Universitatatea Cluj.

”Acum câțiva ani, când Dican era la Cugir, m-a sunat un prieten și mi-a spus să îl urmăresc. Având prieteni în Cluj i-am spus unui prieten să îl urmărească. Într-un meci dintre “U” Cluj și Cugir l-a văzut, iar seara l-a semnat”, a spus Lincar.

Comenteaza