“Studenții” speră ca rezultatul barajului să nu fie influențat de arbitri. Lincar: “Îmi doresc să fiu arbitrat corect. Cel mai bun să câștige”

“Studenții” speră ca rezultatul barajului să nu fie influențat de arbitri. Lincar: “Îmi doresc să fiu arbitrat corect. Cel mai bun să câștige”
| Foto: FC Universitatea Cluj

După o victorie cu 2-0 în partida tur, Universitatea Cluj se deplasează în capitală pentru un duel cu Dinamo ce va decide care dintre cele două formații va evolua în Liga 1 în stagiunea următoare.  

Deși a evitat pe parcursul sezonului să discute despre arbitraj, Erik Lincar a cerut corectitudine din partea “Cavalerilor fluierului” la cea de-a doua manșă a barajului. Antrenorul a enumerat momentele în care a evitat să critice arbitrajul, dar a și scos în evidență greșelile din meciul tur cu Dinamo, care puteau schimba soarta întâlnirii.

”Mi-aș fi dorit ca lumea să fie mai neutră în declarații. Acest club are o tradiție de peste 100 de ani și trebuie respectat mai mult. Nu e vina acestui club că a ajuns să joace un meci de baraj cu Dinamo. Noi ne dorim să promovăm în Liga 1 și considerăm că această echipă merită să fie la Liga 1, prin prisma suporterilor, care au venit în ultimul timp în număr mare pe stadion.

Poate lumea nu a înțeles la început mesajul meu, dar m-am bucurat enorm că am jucat cu peste 20.000 de oameni în tribune la cele două jocuri importante pentru noi, cu Hermannstadt și cu Dinamo.

Pe parcursul acestui an, echipa a avut destule înfrângeri, puține meciuri egale. La Iași am pierdut, nu am comentat arbitrajul, la Csikszereda am pierdut, am lăudat arbitrajul, cu Șelimbăr am pierdut, nu am comentat arbitrajul, am pierdut cu Astra, nu am comentat arbitrajul. După 20 de ani în fotbal, am simțurile bine dezvoltate și înțeleg când cineva încearcă să încline balanța într-o parte.

Am pierdut cu Slobozia un meci dureros, care ne putea ajuta să promovăm mai devreme. La fel și cu Hermannstadt. În general am urmărit doar evoluția jucătorilor mei, știu să pierd și nu voi da niciodată vina pe arbitraj. Totuși, în jocul cu Dinamo de acasă, cred că ei nu au ce reproșa arbitrajului.

Dar eu trebuie să atrag atenția că în minutul 2, Boiciuc scapă singur, e oprit de fundașul central și nu se acordă cartonaș galben și în minutul 28, Torje îl trage de tricou, grosolan, ca la Liga a 4-a, pe fundașul meu stânga și scapă singur cu portarul. Ce se întâmpla dacă marca?

Nu îmi doresc așa ceva, i-am spus și arbitrului. Respect Dinamo, dar nu îmi doresc să fie nimeni avantajat, nici noi, nici ei. Va fi presiune pe toată lumea, dar îmi doresc să fiu arbitrat corect. Cel mai bun să câștige și să își îndeplinească obiectivul”, a spus antrenorul.  

Comenteaza