Antrenorul U BT Cluj merge la cursuri

Antrenorul U BT Cluj merge la cursuri

Antrenorul echipei U BT Cluj, Mihai Silvăşan, va lua parte la mai multe clinicuri destinate antrenorilor în această vară. Primul stagiu la care va merge tehnicianul campioanei României va fi la Belgrad, la Clinicul „Dušan Ivković”.

Acesta poartă numele regretatului antrenor sârb, multiplu campion european cu naţionala Iugoslaviei şi dublu câştigător al Euroligii. 

„Duda” Ivković s-a stins din viaţă în 2021, la vârsta de 77 de ani, şi le-a pregătit de-a lungul carierei sale pe CSKA Moscova, Olympiacos Pireu, Anadolu Efes, Partizan Belgrad sau PAOK Salonic. Pe de altă parte, clinicul care i-a dedicat numele se desfăşoară de 22 de ediţii şi va avea loc în perioada 24-25 iunie, la Arena Aleksandar Nikolić din Belgrad. 

Printre invitaţii de la stagiu se numără celebrul Željko Obradović, cel mai prolific antrenor din Euroligă, cu 9 titluri câştigate. De asemenea, va fi prezent şi selecţionerul Franţei, Vincent Collet, care a ieşit vicecampion olimpic şi campion european în 2013. La Belgrad va susţine o prezentare şi Dwane Casey, desemnat antrenorul anului 2018 în NBA. 

Ulterior, la începutul lunii iulie, Mihai Silvăşan va participa la clinicul Euroleague Head Coaches Board, care reuneşte cei mai importanţi tehnicieni de pe continent. Stagiul se va desfăşura între 2-5 iulie. 

De altfel, începând cu toamna anului trecut, Silvăşan a fost acceptat ca membru în cadrul Euroleague Head Coaches Board. În aceeaşi organizaţie se regăsesc antrenori de top precum Ergin Ataman, Sarunas Jasikevicius, Xavi Pascual, Ettore Messina sau Andrea Trinchieri, în vreme ce preşedinte este principalul celor de la Fenerbahce, Dimitris Itoudis.
 
 

Etichete
Comenteaza