Arbitrii de la U-BT – CSU Sibiu au fost suspendați. Reacția lui Dusko Vujosevic: “E o decizie scandaloasă, imorală și lipsită de fair-play”

Arbitrii de la U-BT – CSU Sibiu au fost suspendați. Reacția lui Dusko Vujosevic: “E o decizie scandaloasă, imorală și lipsită de fair-play”
| Foto: u-bt.ro

Cei trei oficiali ai partidei din sferturile Cupei României au fost suspendați de FRB, în urma protestelor echipei sibiene.

Alin Faur, Laszlo Bukuresti și Sorin Drugău au fost suspendați și nu vor mai oficia niciun meci al turneului care se dispută în Sala Polivalentă. Decizia Federației vine în urma protestelor antrenorului de la CSU Sibiu, Dan Fleșeriu, care a susținut că cei trei au favorizat U-BT în derby-ul din sferturile Cupei.

Reacția din tabăra celor de la U-BT a venit prin vocea lui Dusko Vujosevic. Antenorul consideră lipsită de fair-play decizia Federației și amenință chiar cu retragerea echipei sale din turneu.

“Din păcate, considerăm scandaloasă, imorală și lipsită de fair-play decizia de a-i scoate din turneu pe cei trei arbitri care au oficiat meciul de ieri, dintre U-Banca Transilvania și CSU Sibiu, încheiat cu victoria norocoasă a echipei noastre în prelungiri. Împreună cu staff-ul meu, am știut cine arbitrează meciul doar în momentul în care cei trei oficiali și-au făcut apariția în sală pentru încalzire. Principala cauză a plecării arbitrilor de la turneu a fost numărul mare de libere acordat pentru echipa noastră în partida de ieri.

Dacă urmărim această logică, ar însemna că arbitrajul este bun atunci când numărul de libere aruncate și de faulturi comise este egal, ceea ce este total absurd. Din experiența acumulată într-o carieră lungă, am învățat că trebuie să fluieri faulturile care s-au întâmplat la momentul respectiv. Nu trebuie nicidecum să fluieri pentru a menține un echilibru din punct de vedere al numărului de faulturi primite. Echipa care își bazează tactica pe pătrundere și pe jocul cu pivoții este greu sa aibă același număr de aruncări libere cu o echipă care aruncă de 37 de ori de la trei puncte într-un meci, așa cum a făcut Sibiul ieri.

Cu 19 secunde înainte de finalul jocului, Sibiu conducea cu 4 puncte și practic meciul era câștigat. Întrebarea mea este dacă suntem noi sau brigada de arbitri vinovați că Sibiul a primit un coș de trei puncte și a ratat o aruncare liberă într-un moment crucial al partidei? Arbitrii au fluierat în ultimele două secunde fault pe aruncare de trei puncte pentru noi sau asta s-a întamplat într-un alt meci din acest turneu?

Experiența mea spune că acesta este un mod de a pune presiune și de a trimite un mesaj oficialilor care urmează să conducă meciul de astăzi din semifinală, iar arbitrajul ar putea fi bun doar dacă pierde Clujul meciul. În această atmosferă, conducerea clubului se gândește dacă mai este cazul să ne mai prezentam la acest turneu sau nu”, a transmis Dusko Vujosevic, potrivit u-bt.basketball.

Comenteaza