Arbitrii fac front comun împotriva lui Dan Petrescu. Scrisoare către FRF și CCA

Arbitrii fac front comun împotriva lui Dan Petrescu. Scrisoare către FRF și CCA
| Foto: facebook.com/cfr1907

După evenimentele de la Giurgiu, mai mulți cavaleri ai fluierului din Liga 1 au format o coaliție împotriva antrenorului de la CFR Cluj.

Partida dintre cele două foste campioane, Astra și CFR, încheiată cu victoria giurgiuvenilor, scro 3-2, a fost marcată de mai multe evenimente. Întâi, Dan Petrescu a primit cartonașul roșu și a fost eliminat pentru că l-a înjurat pe centralul Colțescu. Apoi, Mario Camora a fost și el trimis la vestiare pentru că a aruncat o sticlă cu apă în dreptul propriei băncii tehnice, în timp ce Cosmin Vâtcă a văzut cartonașul roșu pentru un gest nesportiv.

La final, juristul “feroviarilor”, Ioan Ivașcu le-a cerut socoteală arbitrilor și susține că a fost înjurat și brucat de către Colțescu. Mai mult, Ivașcu povestește cum arbitrul partidei de la Giurgiu i-a înjurat pe jucătorii clujeni pe toată durata partidei.

Acum, arbitrii sunt cei care au luat măsuri și au trimis o scrisoare-manifest către FRF și CCA. Mai mulți cavaleri ai fluierulului din Liga 1 sunt nemulțumiți de modul în care sunt tratați de Dan Petrescu, care, susțin ei, îi înjură la fiecare meci și are un comportament agresiv.

“Este inadmisibil nivelul la care s-a ajuns. Este strigător la cer să auzi din gura unui antrenor, care ar trebui să fie un exemplu, înjurături de morți, de mamă, de familie și de copii. Trebuie să terminăm odată cu aceste derapaje absolut grosolane.

Nu intrăm pe teren să ieșim morți sau să ne batem ca pe front. Este pur și simplu un sport! Cuvintele lui Petrescu sunt șocante! Nu doar că un coleg al nostru și-a pierdut mama de curând, pur și simplu ele n-au ce căuta în fotbal”, a declarat unul dintre arbitrii pentru GSP.

Un alt arbitru și-a completat colegul. “Am avut o discuție cu colegii din brigadă la ultimul meci pe care l-am condus și-am decis să fim solidari cu Colțescu. Vom semna o scrisoare de prostest, un memoriu împotriva lui Dan Petrescu. La fiecare meci suntem înjurați ca la ușa cortului de Petrescu și este inadmisibil să se întâmple asta. Avem copii și familii acasă, nu trebuie să fie traumatizați și ei de ceea ce trăim noi pe terenul de fotbal.

Trebuie să luăm atitudine și să oprim acest derapaj la care suntem supuși meci de meci. Din punctul meu de vedere, Petrescu trebuie eliminat după doar cinci minute la ce tiradă de înjurături are în vocabular. E șocant”, a spus un al cavaler al fluierului, sub protecția anonimatului.

Cazul lui Dan Petrescu va fi judecat de către Comisia de Disciplină miercuri, de la ora 12:00. Dat fiind faptul că este recidivist, antrenorul ar putea fi suspendat între 6 și 12 etape.

Comenteaza