Are 8 ani şi vrea să joace la campioana României / Este singura fată înscrisă la Juventus Camp

Are 8 ani şi vrea să joace la campioana României / Este singura fată înscrisă la Juventus Camp

O fetiţă de 8 ani este singura jucătoare de fotbal înscrisă la Juventus Training Camp, care a început la Cluj-Napoca şi la care participă 89 de băieţi. Visul fetei este să joace, când va fi mare, la campioana României la fotbal feminin, „U” Olimpia Cluj.

Mara Ciortea are 8 ani şi este elevă în clasa a III-a la o şcoală din Cluj-Napoca. Îi place fotbalul şi face „duble” cu mingea ca un sportiv adevărat, iar visul ei este să joace, când va fi mare, la campiona României, echipa de fotbal feminin „U” Olimpia Cluj. Până atunci, se antrenează, începând de luni, alături de 89 de băieţi, la tabăra Juventus Academy, care şi-a deschis porţile pe stadionul Cluj Arena, scrie MEDIAFAX.RO. 

„Am venit în această tabără pentru că îmi place echipa Juventus şi îmi place fotbalul pentru că l-am văzut pe fratele meu cum se distrează şi am vrut şi eu. Mi se pare interesant aici. Acasă mă antrenez cu fratele meu, jucăm fotbal în spatele blocului, dar joc şi la şcoală. Îmi place să joc mijlocaş stânga. Când o să fiu mare vreau să mă fac fotbalistă şi să joc la echipa 'U' Olimpia Cluj, campioana României la fotbal fete”, a spus Mara, care are şi un jucător preferat de la Juventus Torino, argentinianul Paulo Dybala.

Laura Ciortea, mama Marei, a afirmat că fetiţa a fost cea care şi-a dorit să joace fotbal şi a fost încurajată. „Jucăm fotbal în familie, când putem, în weekend, şi cu fratele ei, care este cu doi ani mai mare. O lăsăm să se bucure de ceea ce este şi ce simte. Este pasionată şi îi place foarte mult, îi suntem alături. Îi place şi baschetul”, a povestit mama fetiţei.

Italianul Luigino Pellegrini, care a adus în România stagiile de pregătire Juventus şi care a fost agent al jucătorului Roberto Baggio, a declarat la rândul său că, în cadrul taberei de fotbal, copiii cu vârste între 6 şi 13 ani sunt învăţaţi să joace fotbal, dar şi ce înseamnă un antrenament Juventus, care este puţin altfel. „Înseamnă modalitatea de a se antrena cu zâmbete, în linişte, astfel încât să fim o echipă, nu să joace fiecare individual. Noi putem câştiga doar dacă suntem o echipă. Jucând îi învăţăm şi să fie oameni. Avem între cei 90 de copii o fetiţă, prima şi singura din România în cadrul proiectului Juventus de aici, şi văd că are o voinţă incredibilă”, a spus Pellegrini.

Massimo Pedrazzini, managerul general al Juventus Academy Bucureşti, susţine că la antrenamentele din cadrul taberei pentru copii se va observa care jucător are atitudine şi calităţi tehnice. „Faptul că avem şi o fetiţă printre atâţia băieţi este un început, mai bine una decât deloc, mai ales că şi FRF sprijină echipele din Liga 1 să aibă echipe feminine. Intenţia noastră este de a avea şi o echipă de fotbal feminin, sportul având o importanţă deosebită pentru educaţia celor mici ca să înveţe să fie disciplinaţi”, a menţionat Pedrazzini.

Deschiderea oficială a Juventus Training Camp România, care se desfăşoară la Cluj-Napoca în perioada 8-13 iulie, a avut loc, luni, pe stadionul Cluj Arena.

Comenteaza