Arpad Paszkany a renunțat la cetățenia română. Unde locuiește acum fostul patron de la CFR Cluj

Arpad Paszkany a renunțat la cetățenia română. Unde locuiește acum fostul patron de la CFR Cluj
| Foto: prosport.ro

Omul de afaceri Arpad Paszkany, fost finanțator al celor de la CFR Cluj, a renunțat la cetățenia română și s-a mutat din România.

În prezent, el deține două adrese, a Budapesta, în Ungaria, și în Insula Malta.

 Aceste informații au fost dezvăluite în instanța de judecată, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cumnatul omului de afaceri, a relatat aceste lucruri în cadrul procesului de corupție în care este judecat fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlăddescu. Cumnatul lui Arpad Paszkany, Karoly Szekernyes, este martor în acest dosar. El a vorbit despre intențiile omului de afaceri în contextul în care judecătorii încearcă să ia legătura cu el, ca să-l audieze.

Szekernyes a explicat că Paszkany a renunțat la cetățenia română, confirmând susținerile avocaților acestuia. Martorul a mai spus că fostul patron al CFR Cluj ar dori să dori să dea declarații în dosar dar nu a fost solicitat de instanță.

„Vorbesc des cu Arpad Paszkany. El m-a întrebat și eu i-am spus ca voi fi la audiere la acest proces. Știe că sunt martor. Eu l-am întrebat dacă și el va vorbi aici dar el a spus ca nu a primit nicio invitație la acest proces. El are locuința în Malta și Budapesta. Știu că spunea și vorbeam că el nu mai vrea cetățenia română. Acum e la Budapesta. Pot să vă dau adresa dacă e nevoie”, a explicat martorul în fața judecătorilor, potrivit evz.ro.

Instanța a preluata a preluat adresa și, cel mai probabil, îl va cita pe Arpad Paszkany la un termen viitor, la locația indicată.

Audierea lui Paszkany este solicitată atât de avocații din dosar cât și de procurorul DNA. El este unul dintre martorii esențiali ai acuzării care poate spune dacă anumite sume de bani au ajuns la persoanele trimise în judecată.

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu, cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea şi Cristian Boureanu sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, legate de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa. Vlădescu a fost acuzat de corupție, de DNA, într-un dosar privind modalitatea de deblocare a fondurilor de plată pentru compania austriacă Swietelski.

Printre cei care vor fi audiaţi se află omul de afaceri Arpad Paszkany şi fostul ministru Radu Berceanu.

Comenteaza