Arsenal – Atletico Madrid, finala din semifinalele UEFA Europa League

Arsenal – Atletico Madrid, finala din semifinalele UEFA Europa League
| Foto: foto uefa.com

În celălalt meci al serii se întâlnesc Olympique Marseille și RB Salzburg.

Fanii britanicilor se află încă sub influența anunțului făcut de Arsene Wenger. Legendarul antrenor francez a decis să renunțe la poziția sa, după 22 de ani la conducerea lui Arsenal. În Premier League, “tunarii” nu o duc prea bine și se află pe poziția a șasea, fără șanse de a evolua în sezonul viitor al Ligii Campionilor, iar câștigarea Europa League garantează un loc în grupe.

Arsenal a evoluat constant în acest sezon european, dar au existat și sincope, precum înfrângerea cu Östersund. Cel  mai important om al londoneilor este Mesut Ozil, germanul care poate schimba soarta unui meci, prin execuțiile sale.

Atletico Madrid este sigura echipă dintre cele patru din semifinale, care a jucat ăn grupele Champions League în acest sezon. Ibericii au trecut cu ușurință de Copenhaga și Lokomotiv Moscova, singura echipă care le-a pus problem fiind Sporting Lisabona. În La Liga, madrilenii se află pe locul al treilea, la mare distanță de liderul FC Barcelona. Cel mai mare pericol din echipa lui Diego Simeone este Antoine Griezmann. Francezul a marcat 29 de goluri în 50 de meciuri, în acest sezon.

Echipe probabile:

Arsenal: Cech – Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal – Ramsey, Xhaka, Wilshere – Mkhitaryan, Ozil, Lacazette

Atletico: Oblak – Juanfran, Savic, Godin, Lucas – Correa, Saul, Gabi, Koke – Griezmann, Diego Costa

Meciul va fi transmis de Look Plus și Telekom Sport, de la ora 22.

Marseille este neînvinsă pe teren propriu în acest sezon european, parcurs ce a consemnat șapte victorii și o remiză, chiar cu adversarii de joi. Noua conducere a lui OM a investit masiv, iar rezultatele au început să apară. Pe Lângă participarea în “careul de ași” al Europa League, francezii se află pe locul al patrulea în Ligue 1, cu șanse mari de a evolua în Liga Campionilor, în sezonul următor. Principala armă a echipei lui Rudi Garcia este Dmitri Payet. Mijlocașul francez este spaima portarilor din Europa, din cauza execuțiilor sale surprinzătoare, dar și precise.

RB Salzburg este de departe cea mai mare surpriză a acestui sezon european. Austriecii au început sezonul european în iulie și sunt sinura echipă care a reușit să îi ia patru puncte lui Marseille, în grupele Europa League. Până în semifinale, oamenii din orașul lui Mozart au reușit să elimine nume mari ale fotbalului, precum Borussia Dotrmund sau Lazio. Cel mai important jucător al austriecilor este Valon Berisha. Creativitatea sa pune în gardă, de fiecare dată, apărarea adversă.

Echipe probabile:

OM: Pele – Amavi, Luiz Gustavo, Rami, Sakai – Payet, Sanson, Zambo, Thauvin – Sarr, Mitroglu

Salzburg: Walke – Ulmer, Caleta-Car, Ramalho, Lainer – Berisha, Schlager, Samassekou, Haidara – Dabbur, Gulbrandsen

Partida va fi transmisă de Look Tv și Telekom Sport 2, de la ora 22.

Comenteaza