AS Roma încearcă o nouă minune împotriva lui Liverpool

AS Roma încearcă o nouă minune împotriva lui Liverpool
| Foto: foto facebook.com/ChampionsLeague

Italienii au de recuperat trei goluri, la fel ca și în meciul din sferturi, cu FC Barcelona.

După ce Real a reușit aseară o performanță istorică, astăzi cele două surprise dein semifinale se întâlnesc pentru a stabili a doua finalistă de la Kiev. Liverpool a câștigat, în tur, pe teren propriu, cu 5-2, dar romanii au mai reușit o revenire spectaculoasă în acest sezon, așa că meciul e deschis oricărui rezultat.

Elevii lui Eusebio di Francesco au ca argument meciul cu Barcelona, dar performanța din partida cu catalanii va fi greu de egalat. Totuși, romanii au învins la finalul săptămânii, pe Chievo, cu 4-1, rezultat care ar fi bun și în returul semifinalelor. Principala preocupare a echipei din capitala Italiei va fi să blocheze trio-ul de marcatori al celor de la Liverpool.

AS Roma se confruntă cu probleme de lot, iar față de meciul tur când au lipsit Karsdrop și Defrel, pentru retur italienii i-au pierdut pe Diego Perotti, marcator pe Anfield, dar și pe mijlocașul olandez Kevin Strootman. Antrenorul Romei crede într-un nou miracol pe Olimpico.

“Trebuie să ne dorim această revenire și să dăm totul pentru a reuși. Trebuie să facem ceva cu adevărat incredibil. Trebuie să credem și cu această mentalitate, cu acești fani și cu pasiunea din jurul echipei, trebuie să reușim o nouă minune. Sunt fericit că am ajuns până aici, dar nu mă voi mulțumi cu atât. Ambiția noastră trebuie să fie finala de la Kiev”, a declarat Eusebio di Francesco.

Liverpool se deplasează la Roma cu un avantaj considerabil, după meciul tur. Elevii lui Jurgen Klopp știu că finala e aproape, iar un gol marcat pe terenul Romei i-ar trimite la Kiev. Potențialul ofensiv al echipei este foarte mare, iar după meciul tur, în care au învins 5-2, englezii au reușit o performanță incredibilă. “Cormoranii” au reușit să înscrie minim cinci goluri împotriva fiecărei echipe cu care au jucat în acest sezon de UEFA Champions League. Suporterii fostei campioane a Europei au amintiri plăcute de la Roma, unde, în 1984, Liverpool a cucerit Cupa Campionilor, chiar împotriva gazdelor din această seară.

Britanicii au reușit doar un egal în weekend, 0-0, cu Stoke City, formație care se află pe loc retrogradabil în Premier League. Totuși, Klopp a aliniat o formație din care au lipsit mulți jucători de bază. Liverpool nu se va putea baza în meciul cu Roma pe fundașii Matip și Gomez, dar nici pe mijlocașii Oxlade-Chamberlain și Emre Can.

Tehnicianul german al “cormoranilor” îndemnă la concetrare și crede că meciul cu italienii va fi o luptă până la fluierul de final. “Suntem aici pentru a lupta pentru visele noastre. Mulți oameni vor crede că Roma trebuie să câștige doar du 3-0, dar acela e, totuși, un rezultat mare. Și noi vom fi pe teren, nu vom rămâne la vestiare. Asta e ceea ce ne dorim, să jucăm pentru performanțe mari.

Povestea lui Liverpool la Roma e minuantă, dar nu ne ajută faptul că bunicii noștri au câștigat aici. E doar un joc pe un stadion superb, într-un oraș foarte frumos și împotriva unei echipe foarte bune. Dacă îți dorești cu adevărat să câștigi, trebuie să accepți că poți și să pierzi. Trebuie să fim foarte curajoși”, a spus Jurgen Klopp.

Echipe probabile:

AS Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Nainggolan, De Rossi, Pellegrini – Schick, Dzeko, El Shaarawy

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mane

Partida va fi transmisă de Pro TV și Telekom Sport 1, de la 21:45.

Comenteaza