Astăzi de decide prima finalistă a Campionatului Mondial

Astăzi de decide prima finalistă a Campionatului Mondial
| Foto: foto facebook.com/fifaworldcup

Franța și Belgia se luptă pentru un loc în finala de la Moscova

Două dintre formațiile cu cele mai bune loturi de la turneul final se întâlnesc în prima semifinală. Până acum, Franța și Belgia s-au întâlnit de 74 de ori, dar doar în două ocazii la un Campionat Mondial. Ultima întâlnire la un turneu final dintre cele două datează din 1986, când francezii au învins în meciul pentru medaliile de bronz.

Ambele formații au eliminat foste câștigătoare, precum Uruguay sau Brazilia și au lăsat America de Sud fără reprezentante în seminfinale. Belgienii se bucură de cel mai bun parcurs la un turneu final din ultimii trei zeci de ani și speră să depășească locul al patrulea obținut în 1986. Deși îi are în atac pe De Bruyne, Hazard sau Lukaku, selecționerul Roberto Martinez nu se va putea baza pe jucătorul de bandă, Thomas Meunier, care e suspendat.

Pe de altă parte, francezii vin cu un lot complet și sunt încrezători după evoluția bună de la acest turneu. Principalul atuu al “cocșului galic” într-un duel aparent echilibrat îl poate reprezenta antrenorul Didier Deschamps, campion mondial ca jucător în 1998. Cuplul Mbappe-Griezmann din atacul francezilor va reprezenta principalul pericol pentru Courtois, iar pentru Eden Hazard soluția o reprezintă neobositul N’Golo Kante.

Echipe probabile:

Franța (4-2-3-1): Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernandez – Kante, Pogba – Mbappe, Griezmann, Matuidi – Giroud

Belgia (4-4-2): Courtois – Alderwiereld, Kompany, Vertonghen, Vermaelen – Yannick Carrasco, Witsel, De Bruyne, Chadli – Hazard, Lukaku

Partida va fi transmisă de TVR, de la ora 21.

Comenteaza